Bonzo

Alla inlägg under oktober 2007

Av Bonzo - 14 oktober 2007 21:35

Matte har tagit över datorn några dagar nu...

Det är mycket snack om mitt lilla öra.

I torsdags var det en riktig konstig dag!

Jag tyckte det var hur kul som helst när man kom till veterinären, men så blev dagen så konstig.. jag blev så himlans trött.

Och efter det så har jag ännu ondare i mitt öra, fattade inte vad som hände riktigt.

Men det värsta utav allt var dom där dumma dropparna som matte droppade i mitt öra! Det sved något så fruktansvärt, hon försökte kanske hjälpa mig men förstod inte hur mycket värre det blev. Så har hon mage att beklaga sig över att hon inte fick någon sömn den natten... Men hallo!!! Hon har väl ändå inte ont i sitt öra..

Men det är mycket bättre nu, men husse och matte envisas med de där dropparna. Det blir cirkus varje gång matte ska droppa i dom när vi är själva. Jag springer och gömmer mig, för jag vill verkligen inte, men min matte e så himla envis ska ni veta. Så efter ett tag när hon är ganska arg så får jag ge upp. Då droppas det, sedan får jag springa och skaka gärnet för det e obehagligt.

Imorgon är det ny vecka, en ganska bra vecka kommer det att bli tror jag.

Imorgon är vi lediga alla tre. Men matte måste gå upp och åka och lämna in bilen på verkstaden redan vid sju, hon e måttligt glad, eftersom hon är så morgon trött.

Så ska vi köpa nya vinterdäck oxå, det förs en liten diskusion här hemma om det ska vara dubbar eller dubbfria..

Vi får väl se hur det blir. Matte röstar nog för däck med dubbar på för hon har den lilla insidenten kvar i bakhuvudet när de skulle åka och hälsa på första kenneln i vintras. Dom körde fel som vanligt och hamnade på någon liten konstig väg där det var massor av snö, och glans is under... hihi

Sen jobbar både husse och matte på tisdag. Men sen e husse ledig på Onsdag igen och då får jag träffa Polo på valpkursen JIPPI!

Matte glömde att skriva att vågen stannade på 24,9 kg i torsdag.

Så har jag tappat min "stora" tand på ena sidan.

Nu ska matte och jag snart gå och sova. Men jag får nu följa med husse ut och kissa inatt när han kommer från jobbet!

Av Bonzo - 13 oktober 2007 18:30

Nu är det redan mycket bättre med örat!

Så i natt kunde vi sova gott allesammans, vilket verkligen behövdes!

Han är fortfarande väldigt irriterad över sitt öra, men tror inte att han har ont längre, utan det är nog mest obehagligt.

Dom nya dropparna funkar mycket bättre(tack och lov), även om dom är svårare att droppa i eftersom deom är mer segflytande.

Jag hoppas verkligen att allt blir bra med örat snart, det märker vi om två veckor. Jag kommer bryta ihop om det fortfarande visar sig att han är smutsig i örat när vi ska på återbesök till veterinären!

Men annars är allt bra med lillkillen! Han är ett riktigt litet busfrö, även om han inte mår helt hundra.

Det finns mycket glädje inom honom!

Ha en trevlig helg!

Av Bonzo - 12 oktober 2007 21:44

Här kommer mattes tankar:

Just nu är det lite tungt....

Natten var hemsk både för oss, men framförallt för Bonzo stackarn.

Örondropparna som vi fick funkade inge bra alls.

Igårkväll när vi skulle droppa i dom i örat så skrek Bonzo rätt ut! Det var hemskt, har aldrig hört en hund skrika förut, men han gjorde verkligen det.

Det är ju så svårt att förstå vad det är som är fel eftersom dom inte kan prata människospråk, och vi inte riktigt alltid förstår deras språk. Men vi förstod att det var något som var riktigt fel.

Detta var precis innan vi skulle gå och sova.

Bonzo kunde bara slappna av i 5-10 minuter sen skrek han rätt ut igen, och så höll det på i några timmar. Det var riktigt synd om honom. Man känner sig så hjälplös. Tänkte försöka tvätta rent örat, eftersom vi antog att det var dropparna som var problemet, men man fick inte komma i närheten av örat, och dropparna var ju nere i hörselgången så de var bara att lägga ner.

Istället fick vi ligga och lyssna på hans plåga, och försöka trösta honom, mer kunde vi tyvärr inte göra.

Till slut så somnade han, och då kunde vi oxå slappna av lite efter en stund.

så det blev några timmars sömn iaf.

Jag ringde veterinären direkt klockan 8 när dom öppnade imorse, eftersom jag inte vågade använda dessa örondroppar mer.

veterinären ringde upp efter en liten stund, och fixade ett nytt recept på nya droppar.

Så när husse lämnat matte på jobbet åkte han och hämtade ut dom. Dessa funkade mycket bättre på Bonzo.

Även om matte hade fullt upp ikväll att droppa i dom eftersom Bonzo inte alls ville sitta still, och husse är på jobbet. Men han skriker iaf inte.

Nu hoppas vi på en bättre natt för oss alla, och hoppas att bonzo snart blir bättre i örat, och att han slipper dessa problem i framtiden!

Ta hand om er och alla era fyrbenta vänner!

Av Bonzo - 11 oktober 2007 17:42

Imorse blev man väckt av husses mobillarm som vanligt... trodde att klockan var tidigt så jag stuntade i att följa med upp...

Men det visade sig snart nog att klockan redan var åtta, så det var lika bra att stiga upp så man fick gå ut och kissa, när vi kom in så höll matte på att masa sig upp från sängen.

Jag satte mig och väntade på frukost... jag väntade och väntade... gick och kikade om dom glömt bort mig... men det var ingen som kom med mina kulor. Till sist sa matte att det inte blev någon frukost för mig, eftersom vi skulle till veterinären. Jag brukar gilla att åka till veterinären men nu vet jag inte längre vad jag tycker om de ska hålla på , på detta vis att hoppa över frukosten!

Hur som helst så packade vi in oss i bilen och åkte iväg till veterinären i Arboga!

I väntrummet var det en ful liten sak som stod och skällde och gnydde på mig, kanske berodde på att jag var mycket snyggare än honom.

Sen fick vi gå och väga mig, det fanns en jätte stor våg så husse behövde inte lyfta upp mig på en sådan liten som vi har här hemma!

Sen fick vi vänta på att Erik skulle komma in i rummet.

Han tittade i mina öron, och vänster öra var smutsigt långt nere i örat. Själva vaxproppen hade vi lyckats lösit upp, men det var smutsigt. Så vi bestämde oss för att Erik skulle spola rent det.

Jag skötte mig exemplariskt när Erik tittade i öronen, i munnen och lyssnade på hjärtat.

Innan jag visste ordet av det så stack det till i min bak..

Vi fick gå ut i väntrummet, så skulle husse och matte säga till när jag började bli trött!

Det gick väldigt fort, jag blev så himlans sömning så jag orkade inte hålla ögonen öppna. Jag orkade inte ens resa mig så en sköterska fick bära in mig, husse och matte gick åt andra hållet. Matte tyckte att det hela var så fruktansvärt att jag skulle bli lämnad där helt själv några timmar så hon var tvungen att gråta en skvätt. Min matte tycker så himla mycket om mig, så därför blev hon lite ledsen, visst kan jag hålla med husse om att hon e lite känslig, men jag tyckte det var gulligt.

Sen minns jag inte så mycket mer.

Jag blev tydligen sövd sen, för jag hade ett litet bandage på ena benet där kanylen hade setat. Matte blev lite smått hysterisk när hon såg det, för hon trodde att dom hade rakat bort mitt hår där. Och vi som ska på utställning snart, men håret och allt var kvar där under.

Jag blev jätte glad när jag husse och matte äntligen fick komma och hämta mig. Bandaget plockade jag själv bort i bilen påvägen hem.

Nu ska det droppad örondroppar i mitt öra i 8-10 dagar sedan hoppas vi att mina öron ska må bra! Vi ska tillbaka till Erik om 2 veckor , så vi ser att allt har blivit bra! Just nu är jag ganska trött, så kvällen får bli lugn med mycket mys!

Av Bonzo - 10 oktober 2007 19:23

Halloj på er!!

Nu har det gått några dagar sen sist...

I söndags fick jag vara hemma själv en stund medans husse, matte och putte spelade golf, men det var skönt för då får jag min skönhets sömn i lugn och ro, en stilig, välmusklad bernerbjörn som jag behöver faktisk det!

Men dom var hemma tidigt så vi fick en härlig eftermiddag ihop iaf.

Som vanligt så spöade matte skiten ur grabbarna i golfen! Hon är duktig min matte! Vänta bara nästa sommar när jag får följa med då kan jag hjälpa husse att leta efter sina bollar i skogen:)

Idag har matte varit ledig, så vi vaknade inte fören halv nio, jag orkade inte följa med husse ut och kissa vid fem när han åkte till jobbet!

Så vid halv nio blev det frukost, sedan en liten promenad, sedan gick matte och la sig igen för hon hade fruktansvärd huvudvärk..och snäll som jag är så ville jag ju inte störa så jag tog mig en lur jag oxå... sen blev det kisspaus igen, och sängen för matte, och golvet för mig. Jag började bli lite orolig för att vi inte skulle kunna komma iväg på valpkursen.

Men eftersom man har en så trogen matte så masade vi oss upp strax innan två, jag fick lunch och sedan en promenad för att lugna matte innan valpkursen hon blir så stissig annars..

När vi kom in igen så kände jag minnsan lukten av husse, så jag var tvungen att springa runt och leta reda på han! JIPPI!! Hela familjen samlad, så vi packade in oss i bilen och styrde mot Helenas Hundskola!

Jag är klassens ljus! Att jag dessutom är stilig och välmusklad bernerbjörn gör ju inte saken sämre:)

Vi fick visa läxan som var:

"Kom och sitt", vilket betyder att jag ska komma och sätta mig precis vid mattes ben. Och så valfritt trix, vi hade valt, eller rättare sagt tog matte sig friheten och valde kryp, det är jag kanon på det har jag lärt mig själv redan när jag kom till mitt hem!

Helena tyckte att jag var duktig för jag jobbade med bakbenen!

Sedan tränade vi lite följsamhet, först med koppel och sedan utan! Det är inte så svårt, jag följer gärna med matte vart hon än går när jag vet att hon har GODIS!! Sen fick vi sitta still och prata lite, och jag höll mig riktigt lugn. Sen var det dags för inkallning, och dom som vågade fick träna med lösa hundar, de andra fick använda lina! Eftersom jag har en så väluppfostrad matte så valde vi utan lina, vilket funkade perfekt! Helena skulle försöka "störa" oss, men även det klarade matte perfekt!

Imorgon ska vi åka till veterinären och plocka ut min vaxpropp, och så hoppas vi på att den aldrig mer kommer tillbaka i mina öron, för det är himlans obehagligt.


Av Bonzo - 6 oktober 2007 17:24


I Onsdags var det dags för valpkurs igen, Husse och jag hämtade upp matte på jobbet på vägen dit.

När vi kom så var Polo där, min favorit kompis på kursen! Så vi busade ett tag innan det blev dags för allvaret.

Som vanligt hade vi tur med vädret, jag hade som vanligt lite svårt att sitta still, finns ju så himla mycke annat kul att göra, sitta still kan jag väl göra hemma!

Som vanligt är jag klassens ljus, jag lär mig allt riktigt snabbt!

Vi fick visa läxan som var: Snurra runt, och ligg.

Sen fick vi träna ytterligare en kontakt övning, "kom och sitt" vilket betyder att jag ska komma och sätta mig precis intill mattes ben. Sen var det dags för NEJ-träning, vilket husse och matte sett fram endel emot!

Helena behövde låna en hund som hon skulle visa på, så husse och matte tyckte att hon skulle låna mig:) Hon la godis på en tallrik, så skulle vi gå fint mot den.. Helena tyckte inte att jag var någon bra hund att visa på för jag gjorde omvägar...:) Hon sa till husse och matte att dom skulle få fullt upp.. men när matte och jag gick så gick det så bra så bra.. jagg lyssnar faktisk på min matte!!

Sen tränade vi hälsa fint, det gick oxå bra jag var lugn och brydde mig knappt om Helena för det luktade så himla gott i gräset!

Sen när kursen var slut blev det en himla fart till bilen för matte var tvungen att åka tillbaka och jobba:(

Sen har husse lyckats dragit ut en tand på mig som satt jätte löst, så nu har vi en sparad!

I Fredags fick jag följa med matte till jobbet, för Husse jobbade länge, så då klarade inte jag mig själv hela tiden, det är inte särskilt kul på mattes jobb, jag sover mest. Men jag fick ett gott ben av matte!

 Jag blev ju vägd i tosdags, nu stannade vågen ganska snabbt så jag vägde bara 23,3KG.

Så nu kanske Husse och matte ökar mitt foder lite!

Av Bonzo - 1 oktober 2007 12:23

halloj på er datanördar:)

Matte har inte velat hjälpt mig med datorn så det var ett tag sen...

Jag växer som vanligt iraketfart i torsdags på min 20veckorsdag vägde jag 22,9. Husse o Matte tycker jag växer så fort.. tittade bilder på mig när jag precis hade kommit till mitt "hem", de tyckte jag var så liten och söt.. och framförallt behändig.. dom måste ha missat att de har köpt en hund som ska bli en riktig bjässe, så det e ju klart att jag måste växa snabbt, föresten så är jag ingen bebis längre, även om dom tycker jag beter mig som det ibland..

Nu har vi fått en tid hos veterinären för att ta ut min vaxpropp, så det blir på tosdag nästa vecka.. jag tycker att det ska bli kul att åka dit, för där finns så mycket roliga hundar och människor, fast jag e lite "rädd" för veterinären Erik, eller jag har respekt för honom.

I Torsdags fyllde husse år, vi behöver inte nämna någon ålder det har börjat bli lite kännsligt! Herregud han fyller ju bara en gång om året, jag verkar ju fylla något varje torsdag, så han ska inte klaga! Matte och jag är födda på samma dag, fast hon några år tidigare!

Hursom helst så fick husse en fradiostyrd hellikopter av mig, matte var lite rädd att jag skulle tycka den var lika rolig som Husse, fast jag måste erkänna att jag tycker den är lite läskig.. för den flyger över mig så jag når inte att bita sönder den...

Härom morgonen försökte jag få liv i husse o matte kan vara lite för ibland är dom mycket tröttare än mig.. men jag hoppade upp med framtassarna som jag brukar på husses sida, han klappade mig så plötsligt så skrek han till matte att det kändes som en fästing, matte muttrade att det var morrhåren! (hmm) så jag var tvungen att springa runt till mattes sida och visa vad jag hade.. efter 2 sekunder skrek hon till att något var äckligt, en fästing... husse o matte for upp ur sängen.. det var en stor baddare som måste setat ett tag för han hade sugit en del blod.. först sa matte att husse skulle ta bort den, men det slutade med att matte tog den. Hon var nöjd efteråt eftersom hon fick bort hela. Så nu vet jag hur jag ska få upp dom på morgonen, får ut och leta reda på lite fästingar!

I helgen har jag varit i Mesta, medans husse o matte jobbade.

I lördagskväll var det fullt ös här hemma, vi firade husse med mat och tårta. Tyvärr fick jag inte vara med i köket när dom andra åt, men jag fick smaka en bit tårta iaf:)

Vi vill passa på att gratulera Putte till provjobbet och hoppas att det blir mer än bara "prov". För vi vill ha hem dig till Eskilstuna igen!

Så har matte varit på arbetsintervju idag, så jag håller mina tassar att hon får jobbet! Men det är inom samma företag och fortfarande i Eskilstuna!

Ovido - Quiz & Flashcards