Bonzo

Alla inlägg under augusti 2007

Av Bonzo - 15 augusti 2007 16:00

Idag har Bonzo varit en riktig bus hund!

På morgonpromenaden var han sjö vild... lyssnade inte ett dugg på vad Matte sa....

Blev en ganska lång promenad så han skulle bli trött.. när vi kom in så somnade han, så matte kunde äta frukost i lugn och ro...

Efter lunchmålet, tänkte jag att vi skulle gå ner till fotbollsplanerna och "träna" lite... Tyvärr tyckte inte Bonzo att det var någon bra idé... Sitt och ligg övningar gick som vanligt bra, tränade på "stanna kvar" vilket oxå gick bra och "kom hit". Sen tyckte Bonzo det räckte, men matte ville ju träna gå fint o springa fint i koppel... om jag säger så här.. det gick inte alls. Han trodde vi tränade BIT I KOPPEL! Det är då mitt tålamod sätts på spel, måste väl erkänna att det inte var särskilt bra, så efter en hyfsad "gå i koppel" fick det vara nog... men Bonzo ville fortsätta BIT I KOPPEL träningen hela vägen hem, matte tröttnade och Bonzo fick en rejäl utskällning, men den tog han dock inte emot utan skällde tillbaka, då blev det brottnings match.. Matte vann till slut, men både Bonzo och matte va riktigt tjuriga på vägen hem...

Efter att han sovit nån timme så blev både han och jag på bättre humör, så vi hade en mysstund, och han kopplade av och njöt.

Sen blev det öronrengöring igen vilket gick ganska ok, borstning av päls och tandborstning som Bonzo inte riktigt fattat syftet med ännu.. men det kommer (kanske).

Så har Bonzo bitit sönder det första här hemma, är faktisk ganska imponerad att det inte hänt fören nu.. men mattan på balkongen var för god för att kunna motstå:)

Av Bonzo - 14 augusti 2007 19:35


Idag har matte och jag varit i Hälleforsnäs hos mattes pappa o Kikki.

Det var skönt att springa runt och busa på gräsmattan med alla roliga leksaker, så fanns det godis oxå:)

Efter en stund kom Alice (mattes kusiners hund) så då blev det full fart! Hon är en trevlig tjej, och nu har jag vuxit ikapp henne även om hon är lite äldre än mig!

Hon är rolig att busa med, men först var hon lite trist, hon var rädd för mig, men det e klart jag är ju så stor och tuff!! Mig gör man inte som man vill med... Men hon har så mycket mer energi än mig så jag blev helt slut, hon ville aldrig sluta busa.

Till slut så tog matte isär oss så jag kunde pusta ut!

När dom gick hem kunde jag gå och lägga mig och sova en stund, fina hundar som jag behöver sin skönhetssömn faktiskt.

Jag vaknade till när maten som dom andra ätit blev undan plockad, sen tyckte jag mig minsann se den där Alice igen... OH NEJ!!!

Jag är ju faktisk trött... funderade ett tag men sen var jag tvungen att springa och busa lite med henne... men hon springer så fort jag hinner inte med, matte säger att Alice är av en annan ras som är lite smidigare än mig... jag tycker jag är smidig så det räcker...

Men jag har kommit på ett knep....:) om Alice springer i en stor ring, så springer jag i en lite mindre då hinner jag med så jag kan bita henne... När hon springer runt trädgårdsmöblerna springer jag efter en stund, sen stannar jag och vänder mig om så då tar jag henne när hon passerar mig:) Man ska inte springa i onödan!

Matte skrattar när jag gör så, hon säger att jag är en smart hund!

Men det varade inte så länge, matte sa att jag var trött och inte orkade springa mer... förolämpa mig så, klart jag hade orkat springa mer, men det blev ingen mer lek. jag fick lägga mig brevid matte och vila, försökte visserligen närma mig Alice några gånger men matte var tjurig så jag fick inte.

Sen var det dags att hoppa in i bilen, vi skulle åka och hämta husse från jobbet!

När vi väl kom hem diskuterade Husse o Matte vad vi ska ha med oss till valpkursen nästa vecka... deras stora problem var att välja godis, tydligen skulle man ha både hårt och mjukt!

Förslagen från instruktören var som mjukt, korv, ost, blodpudding eller liknande... Ost dissade dom direkt... blodpudding hatar matte så det blev det inte heller... verkar som att jag ska få korv:) spelar inte mig så stor roll vad det blir, bara det går att stoppa i munnen... fast jag gillar ju köttbullar i alla dess storlekar:)

Jag måste erkänna att jag blev helt slut efter allt bus med Alice så jag måste faktisk vila en hel del nu...

Av Bonzo - 13 augusti 2007 22:22

Har varit en konstig natt, Matte och jag gick och la oss vid elva efter en kiss promenad, måste ta ut henne innan hon ska sova, hon sover bättre då...

Jag hade en skön sömn, men plötsligt kom Husse hem efter 24.00 Han hade varit på konsert, vet inte riktigt vad det är men men...

Var tvungen att hälsa på honom, sen gick jag och la mig ute på balkongen och sov vidare.

Sen släpade Husse in mig i sovrummet, jag var så trött så jag sov vidare.

Vaknade till vid fem, då var husse uppe, han tvingade ut mig och kissa...

Sen stängde han in mig i sovrummet helt SJÄLV!!! Sen gick han genom ytterdörren.. Då var jag tvungen att börja gnälla lite.. Till min stora förvåning började Matte mummla något i sängen... jag var inte själv:)

Hon var inge rolig så jag gick och la mig igen...

Sen busade jag med matte, jag väckte henne vid sex:) jag trodde hon behövde rastas, hon steg upp, ned i hissen och ut, sen sa hon åt mig att gå och kissa.. men jag var inte de minsta kissnödig:)

Hon mummlade något när vi åkte upp i hissen, sen somnade hon igen... tråkig.

kvart över sju fick vi äntligen gå upp:)

Matte gjorde sig vacker (vackrare!) på toaletten medans jag låg och väntade på frukost. Efter frukost tog jag med matte på en långpromenad, det var härligt!

Vi blev lite osams, hon förstår inte att jag måste hjälpa henne bära kopplet, det där måste hon tränas på!

Sen låg jag på balkongen och käkade ben, ut och kissa sen fanns det godis i köket...

Vips så var matte borta.. skönt nu kunde jag koppla av. ingen att hålla reda på.

När jag sovit gott kom husse hem! Det var roligt, då tog jag ut honom på en promenad, skönt nu var både matte och husse rastade.

Sen busade jag med husse, jag lossades sova, så han somna men jag väckte honom efter 10 minuter!!

Sen åkte jag bil en sväng, plötslig var matte med i bilen, samlat in hela familjen!

Efter kvällsmaten gick matte och jag på promenad, det var hur kul som helst jag sprang utan snöre och busade i det höga gräset.

När vi kom in borstade matte mig, jag ville hellre bita i borsten men det får man tydligen inte... sen kom den läskiga flaskan fram och bomulls tuss, det var dags för öron rengöring, mitt ena öra är ganska smutsigt, men jag kände inte alls för det nu så jag vägrade ligga still, fick ge mig när både husse och matte höll i mig. När de bråkat klart skällde jag lite på dom.

Matte säger att vi ska börja på valpkurs nästa vecka, vad det nu innebär men det kan säkert bli kul!

Nu börjar jag bli trött, det är dags att ta ut husse på godnattpromenad, sen kan jag slappna av och sova!


Av Bonzo - 12 augusti 2007 13:22


Så var det sista dagen på semestern....

Men vi har haft en kanon vecka i Strömstad. Får ofta lite ångest när man skall gå tillbaka till jobbet men det brukar gå över så fort man kommer dit!

Bilfärden till strömstad gick bra, Bonzo sov hela vägen, förutom vid mat och kisspauser!

Eftersom vi åkte efter vi slutat jobben vid fem, så var vi inte framme fören efter elva. Då hade Bonzo mycket spring i benen, men efter lite bus så somnade han till slut. Han har sovit gott om nätterna även om han har haft svårt att bestämma sig för bästa sovplatsen.

Första morgonen körde han järnet på gräsmattan, ville absolut inte sova, till slut fick vi stänga in honom i stugan så han kunde slappna av och sova lite.

När eftermiddagen kom så var det dags för Bonzos premiär dopp i havet, tror han tyckte det var ganska skönt med tanke på att det var så varmt ute.

Sen blev det schamponering och torkning, var ju tvungen att bli snygg för framåt kvällen skulle vi åka in till stan för att promenera en sväng i hamnen.

Som vanligt flockades folk runt omkring honom, och han stormtrivs:) Tror att han vet att han är en riktig pudding! Fick hälsa på några hundar oxå.

På Tisdagen skulle Husse och Matte ut på golfbanan så då fick Bonzo vara hemma med Fredriks mamma Ulla, och Lasse. Eftersom vi gick ut tidigt på golfbanan var vi tillbaka redan till 11,30, så då var ju mycket av dagen kvar!

Bonzo har gått lös på gräsmattan, vilket har funkat bra för det mesta... det finns tyvärr inget staket som avgränsar tomten, ju längre vi var där desto tuffare blev han... Gick på upptäcksfärd på egen hand kan man säga... dock aldrig utanför tomten men väldigt nära...:)

Bonzo har stormtrivits, fått vart ute och busat hela dagarna. Han har dock tyckt det varit lite för varmt... men matte har inte varit sen med vattenslang och vattenkanna... vilket Bonzo tycker är väldigt spännande men samtidigt något läskigt...

Blev några fler golfrundor för husse och matte. Ska bli spännande att föröska lära Bonzo att gå med på golfbanan nästa år... Det är väldigt kul att hoppa efter "golfbagarna" när husse och matte har dom på ryggen!

Sen var vi på en liten marknad inne i strömstad en eftermiddag, Bonzo är så duktig när han är bland folk, han traskar på visar det sig att någon visar intresse för honom så är han inte sen att vilja hälsa, men annars bryr han sig inte om folk.

Men dagarna gick fort, så snart var det dags att åka hem igen.

Bilresan gick bra även denna gång, Bonzo gillar att sova i bilen för där känner han sig trygg.

Som sagt imorgon är det dags att gå till arbetet igen, och Bonzo skall klara sig själv hemma några timmar innan husse slutat jobbet. Vilket inte kommer bli några problem eftersom han har varit hemma själv tidigare, senast igår kväll ett par timmar eftersom husse och matte var på restaurang och firade mattes mammas 50-års Dag!

Av Bonzo - 11 augusti 2007 22:11


Nu var det ett tag sedan det blev skrivet här...

Vi har varit på semester i Strömstad. Där har allt varit helt underbart! Fint väder, god mat och skön avkoppling iaf för husse och matte. Bonzo har det varit full fart på, innan han tvär somnat där favorit platsen varit i ´duschen! Eftersom där var det svalats, ligger i "källaren" med stengolv!

Han har ju hunnit bli 13 veckor, och då var det dags för vågen igen, denna gång stannade den inte fören på 13,3 Kg. Börjar bli en stadig liten kille, Matte orkar knappt bära längre...

Bonzo har premiär badat i havet, vilket var ganska kul eftersom det fanns godis ute hoss husse och matte i vattnet. Mindra kul var det att bli schamponerad efteråt för att få bort allt salt.

Nu är det snart dags för godnatt promenad, så ni får läsa om Bonzos semester imorgon, då det kommer lite bilder oxå!

Av Bonzo - 2 augusti 2007 18:49


Så har Bonzo blivit 12 veckor! Tiden går så fort, och han växer så fort:) Idag var det dags att ta fram vågen igen, och den stannade på 12,1 kg så viktkurvan följer han bra!

Idag var det tid bokad hos veterinären, matte var lite spänd inför besöket, mest för att hon aldrig varit där tidigare och hur allt skulle gå till.

Som alltid imponerade lill killen igen!!! Gick in och satte oss i väntrummet, satt snällt på golvet vid husse och matte, kikade lite på alla andra hundar, vill hälsa men insåg att det inte skulle bli så, så då lade han sig på golvet, visserligen försökte han krypa fram till de andra, trodde inte husse och matte skulle märka något. Sen la han sig snällt och väntade på våran tur!

Sen var det dags, en något "stel" veterinär men duktig. Upp på bordet och vips så var det klart, Bonzo märkte inget av sprutan. Sen kikade hon på tassarna, i öronen och lyssnade på hjärtat. Och allt var bra! Så frågade matte om hon kunde titta på klorna, dom var nyklippta. Så vi klippt lagom mycket, vilket hon tyckte! Matte blev stolt.

Sen skulle det firas så då fick Bonzo följa med på restaurang, vilket var toppen för där fick han en köttbulle som var lika stor som en tennisboll av kocken!

Idag har vi tagit fram schampot igen... vilket Bonzo gillar sådär... men fin blev han, måste ju vara snygg när man ska träffa doktorn!

Ovido - Quiz & Flashcards