Bonzo

Alla inlägg under augusti 2008

Av Bonzo - 8 augusti 2008 18:06

Tänkte jag skulle berätta om den konstiga händelsen när mitt tuggben försvann när vi var i Strömstad.

Jag hade fått ett stort halvmeters tuggben, det låg tillsammans med mina andra tusen leksaker på tomten.

En kväll när alla tvåbeningar skulle gluffsa i sig grillar kött så tänkte husse att han skulle ge mig mitt tuggben så jag hade något att roa mig med medans de andra fick gluffsa grillat kött...

Men han hittade inte mitt ben, men vi tänkte inte så mycket mer på det... jag fick ligga o dreggla medans de andra smakaskade i sig maten. Ok, jag fick smaka..:) Har faktiskt fått smaka ganska mycket:) Gott, Gott!!


Dagen efter skulle husse o matte ta mig på morgon promenad, ni vet att de inte alltid hittar rätt när de kör bil, detta gäller oxå till fots!!!

Vi hamande tillslut på något jätte berg, som var väldigt svårt att ta sig ner ifrån, så vi fick vända o gå tillbaka o söka en ny väg.

Till slut hade tvåbeningarna lokaliserat vart vi befann oss iaf, vi var på det stora berget som går längs med golfbanans 2:a hål...

Matte gick lite bakom husse o mig, hon surade för att hon var hungrig och det var varmt..... Rätt som det är så ligger mitt Stora tuggben mitt framför husse o mig!!! Hmm.. konstigt.. Husse ropade på matten, och hon såg ut som en fågelholk när hon såg benet...

Matte tittade lite runtomkring sig, och tyckte att hon såg något som liknade ett "gryt", matte tog snabbt upp mitt ben och vi traskade därifrån!!


Vem tusan hade gömt mitt ben där????

Skäligen misstänkt är en grävling!! Eftersom matte såg grävlingsgrytet precis där benet låg... fast lite konstigt är det... Någon som har en annan idé om vad det kan ha varit för djur?


Efter ytterligare några dagar så hittade vi inte mitt "knotben" som oxå legat på tomten, men matte vågade inte gå tillbaka till "grytet" o se om någon gömt det där.


Här kommer fler bilder från resan, försökte få bada så fort jag fick syn på vattnet, även fast matte hängde i andra änden snöret och skrek STANNA!!!

Av Bonzo - 7 augusti 2008 16:07

Så var det "äntligen" dags att få åka till Veterinären och ta reda på vad som hänt med mitt ben.

Jag blev såklart överlycklig när husse öppnade bakluckan och släppte ut mig när jag insåg vart vi var. Jag drog i princip in husse efter mig i kopplet.

Oh det luktade så gott överallt, jag fick lixom krypa fram på golvet för att komma åt alla härliga dofter under bänkar o stolar.

Efter en liten stund blev det dags att gå in till Eriks rum, o snart nog dök han upp oxå.


Tvåbentingarna pratade om mitt ben, Erik kände och klämde på benet, jag stod så snällt o stilla.

Helt plötsligt skulle vi gå ut på parkeringen, kul!! Brukar inte få gå på promenad med Erik, men det visade sig att det var inte dags för någon promenad utan BÖJPROV!!! Han böjde mitt ben på alla sätt o vis, o sen fick matte o jag springa fram o tillbaka, började nästan tro att vi var på utställning.

När vi kom in igen så togs beslutet att röntga mig!!!

Matte hade hållt sig lugn och tårfri ända fram till nu.... Pinsamt att hon alltid ska börja lipa....

Snart nog blev jag trött, upplyft på röntgenbordet och klick på bogen, klick på armbågen, spruta, nerlyft på golvet... började vakna upp ur dimman...

In till Erik igen... tänkte fel kommentar från Erik nu o matte kommer börja lipa....

Men som tur hade Erik bara positivt att säga om röntgenbilderna, armbågen såg fortfarande prima ut, och likaså bogen.

Phu... slapp trösta matten...

Erik skrev recept till mig, några piller mot inflamation. Så nu tror de att jag bara vrickat mig när jag busade omkring i vattnet o på klipporna.


Så de närmsta veckorna blir väldigt lugna för mig, får inte springa lös, inte busa med kompisar, utan bara gå kortare promenader i koppel... skit tråkigt!!! Har ju faktiskt semester, jag trodde man brukade ha kul på semestern.


Bjuder på några bilder till idag...

Av Bonzo - 6 augusti 2008 15:42


Måste erkänna att jag är riktigt tjurig på husse o matte att de tvingade med mig hem.

Vi som hade det så bra nere i Strömstad. Men de tröstar med att det bara dröjer ett ÅR!!! till nästa gång!

Det är ju skitlänge ju...:(


Ska idag bjuda på några av alla bilder som tagits på mig, och en på husse, matte o Putte oxå. Det kommer mer bilder en annan dag, ni kan ju inte få alla bilder på en sån snygging som jag på samma dag!


När vi åkte till Strömstad, så stannade vi till i Kil, utanför Karlstad för att hälsa på min uppfödare Madde. Verkade som att hon blev jätte glad att se mig!! Gillade henne oxå, fanns en massa Pet-flaskor att busa med, och skönt gräs att ligga o softa i. Tack Madde för alla grejor vi fick, matte har redan provat saxen! O jag tycker fortfarande att jag är snygg:)


Regnade en hel del påvägen men väl framme vid stugan var det iaf uppehåll. Måste väl erkänna att jag sov lite oroligt de första nätterna, men eftersom vi inte såg en droppe regn inom de närmsta två veckorna o solen sken mest hela tiden så blev det rätt varmt i stugan, trots att vi sov med öppna fönster och dörrar!

Dagen efter vi landat kom Putte, Per o Emma för att tillbringa några dagar med oss. Det blev sol, bad och golf!


Önskar att vi alltid bodde vid havet el någon sjö så man kunde ta sig ett dopp när man hade lust. Husse o matte tyckte jag var helt galen i vattnet!! Herregud klart man fick energi när man äntligen blev lite avsvalkad.

Tyvärr blev det inget bad sista veckan eftersom jag gjort illa mitt ben, och husse o matte ville inte att jag skulle utsätta mitt ben för klipporna, så sista veckan kom svalkan från vattenslangen, inte alls kul:(

Jag har hittat min egen stil när jag simmar, den går inte att förklara utan måste upplevas live för att förstå. Husse o matte skrattade gott åt mig.


När tvåbentingarnas kompisar åkt hem, kom nästa gäng. Nämligen mattes Pappa o Kikki o Brorsan!!

Så ni kan ju tro att jag haft fullt upp med att hålla koll på alla.


Jag har vaktat tomten, eftersom det inte finns staket runt hela tomten var husse o matte lite oroliga att jag skulle smita, så de hade tagit med sig ett helt onödigt rep att binda mig i. Men som sagt det behövdes inte användas eftersom jag skötte mig exemplariskt, trots att de tre närmsta grannarna hade hund. Hörde jag någon påvägen sprang jag ner till uppfarten och moffade på dem en gång så de förstod att de inte fick komma upp, sedan följde jag de med blicken tills de var borta....

När det var dags att gå in på kvällarna fick husse o matte jaga mig.... VILL INTE GÅ IN!!!!!!!

Men jag fick inte sova ute pga vad som hände med mitt tuggben... men den historien tar vi en annan dag.

Nu får ni njuta av lite bilder....

Av Bonzo - 5 augusti 2008 22:51

Ville bara skriva att jag är hemma igen!!

Tyvärr lite tidigare än beräknat, men eftersom jag haltar på ett framben o matte inte gillade veterinären i Strömstad så har vi vet.tid hos våran veterinär på torsdagförmiddag.

Jag haltar inte alls lika mycket längre, utan nu mest när jag legat still antagligen för att jag blir stel. Men ett tag såg det riktigt illa ut, och matte pratade med TRE olika veterinärer men kunde inte lugna sig förens hon fick prata med Erik, o han trodde inte att det var någon fara att vänta några dagar för från början hade vi tid som igår. Så det klickade till i luren och vips så var våran tid i måndags inte våran längre... men han kunde tänka sig att ge oss en på tosdag efter lite tjat från matte.

Veterinären i Strömstad skrämde upp matte ganska ordentligt med vad det kunde vara så hon tjurade en hel förmiddag, men lugnade sig efter hon pratat med Erik iaf.


Berättar mer om våra veckor i Strömstad någon annan dag, bilder kommer oxå. Har en del lustiga berättelser, bla så var mitt tuggben spårlöst försvunnet.... Sen fick matte och jag vara fotomodeller, jag har vaktat tomten som en riktig vakthund och jag älskar HAVET!!! Förutom den ev sträckningen som klipporna har gett mig.

Men mer om det en annan dag...

Ovido - Quiz & Flashcards