Bonzo

Alla inlägg under april 2008

Av Bonzo - 14 april 2008 21:30

Så var det måndag o husse o matte var lediga! JIPPI!! Vad skulle vi hitta på?!?!

På förmiddagen packade vi in oss i bilen... spännande vart skulle vi åka?

Mot Västerås... vidare mot Sala!! Hmm.. kunde det vara utställning pågång? Nehe.. vi svängde in på vägen mot sennenträffarna!!

Konstigt, sennenträff på en måndag?! Hmm..

Men vet ni vad??

Matte glömde stanna o parkera bilen.... hon bara körde vidare.. försökte få henne att stanna, men det gick inte..

Efter en stund stannade hon äntligen!

Men det var ingen sennenträff!! Det blev bernervalps träff kan man säga!


Först fick jag hälsa på Åsa! Har alltid tyckt hon varit en trevlig prick! Men det var innan jag visste att hon hade en massa saxar....

Väl inne så sprang där runt små ulltussar!!! De var jätte intressanta, luktade ganska gott!

De var lite rädda för mig först, inte så konstigt tyckte matte, eftersom jag har det lite svårt att ta det lungt till en början...


Hemma hos Åsa får man stå på bord!! Har jag aldrig fått göra hemma... sen kom saxarna fram, och efter en stund var jag så snygg!!


Sen var jag tvungen att kissa lite på golvet... PINSAMT tyckte husse o matte... Herregud valparna fick ju kissa, måste väl jag oxå få stället att dofta Bonzo.


Husse, matte o Åsa fikade med jätte god banantårta, husse o matte tackar så mycket Åsa!


Väl hemma blev det en promenad, sen sov jag gott kan jag lova!

Av Bonzo - 12 april 2008 21:24

Då hade man precis skrivit ett långt inlägg om vad som hänt i mitt liv de senaste dagarna... vad tror ni matte gör då???

Jo kan ni tänka er, hon e så knäpp så hon drar ur kontakten till datorn, så den blir helt svart. Allt som jag skrivit försvann!! Blir alltid knas när hon ska hjälpa mig med datorn, bättre att hon håller sig på avstånd!


De senaste dagarna har jag lärt mig att hoppa självmant i badkaret, förut fick ju hussen o matten tvinga i mig!

Har blivit några besök där de senaste dagarna, matte tycker det e så blött o smutsigt ute!!

Men det e rätt ok, för jag vet att jag får en massa Frolic!! MUMS!!!

Det finns en anledning till att jag e i badkaret ofta nu..

Matte har kommit på att jag har förhudskatarr!! Herregud, vilken uppståndelse... e väl inte så farligt.

Jag låter henne snällt spruta in kletet under förhuden... Vilket lyx att få hjälp med att hålla de mest intima delarna riktigt rena o fräscha!

Tyckte annars att jag skött det där rätt bra i 11 månader, men matten tyckte annorlunda.


Imorgon har jag minsann hört att det är sennenträff pågång! Tror ni vi ska åka?? svar : NEJ. Alltså husse o matte skyller på att de ska jobba... ibland borde de väl kanske tänka lite grand på mig och mina behov!!

Det är ju det roligaste som finns ju!!! Springa runt i skogen och busa med de andra bernerbjörnarna!! Men som sagt det blir tydligen inget me det...


På måndag får ska vi iaf åka förbi där sennenträffarna brukar vara, har jag tur kanske det e ett gäng kvar:)

Vi ska iaf till Åsa på Behrens Kennel, hon har tydligen fått äran att trimma mig, så jag blir riktigt snygg inför Rocklunda nästa söndag!

Matte pratar något om att hon förhoppningsvis kommer få en glimt av de två ulltussarna till bernervalpar som då finns kvar på kenneln.


Med lite tur så dyker min uppfödare Madde upp på Rocklunda! Har lovat matte att sköta mig extra fint isåfall!! Så inte madde tar med sig mig hem på uppfostringsläger:)



Av Bonzo - 9 april 2008 21:29

Så är allt som det ska igen!

Matten har kommit hem från Göteborg, under tiden passade husse o jag på att ha lite grabbtid med varandra!


Blev helt knas i måndags morse när matten gick upp klockan fem, var ju tvungen att gå upp för att se vad hon sysslade med..  hon irrade omkring och gäspade mest.

Sen försvann hon.... men igår kväll kom hon hem igen:) lika trött då... måste vara jobbigt att vara på utbildning!


Igår fick jag vara hos Husses pappa, medans hussen jobbade. Det var som vanligt kul, men jag får alltid jobba när jag kommer dit.. det var det gamla vanliga... städa upp blomstjälkar från golvet i arbetsrummet.


Idag har matte o jag varit lediga, jag tyckte vi skulle gå upp tidigt så vi fick ut så mycket som möjligt av dagen. Så efter att husse varit ute med mig innan han åkte till jobbet, så hoppade jag upp i sängen för att väcka matte!

Jag väckte henne genom världens blötaste slickrengöring i ansiktet!

Hon uppskattade inte väckningen, hon skrek rätt ut!!! Fan oxå... ta bort honom!

Vadå ta bort honom? Vem skulle jag ta bort? tänkte kanske att hon hade någon i ansiktet som skulle bort så jag slickade en gång till.. men hon skrek igen...

Då kom hussen o slet ner mig, han förklarade att det var jag som skulle bort... hur snällt va det då?? Här har hon varit borta i två dagar, sen när hon väl e hemma vill hon ha bort mig?!?! taskigt!!


Men jag gav igen genom att kräkas brevid hennes säng precis efter att husse åkt till jobbet!!! Ni ska se henne, hon flyger upp ur sängen när jag börjar hulka... jag får inte kräkas på min luddiga madrass säger hon! Men det är alltid där jag sätter mig om jag måste kräkas... så hon måste skynda sig att vika undan den så att inte kräkan hamnar där:)

Sen när kräkan var ute så gick hon för att hämta papper, såg rätt rolig ut.. ögonen knappt öppna och håret stod rätt upp!!


Vid lunch blev det långpromenad med en hel del träning... vi blev faktisk bara osams en gång.. jag ville hellre fortsätta busa medans matte föredrog träning... vi tränade allt möjligt.. men mest "stå fint" och "spring fint" måste väl erkänna att spring fint gick kanske sådär... gillar att ta kopplet i munnen då... men det gör inte matte! Hon säger att hon kan bära kopplet själv.


När vi kom in blev det duschen för mig! Var riktigt grisit väder ute...


Imorgon e både hussen o matten lediga, så hoppas vi hittar på någe som jag gillar!!


Just det PM:et för Rocklunda har kommit!

44 Bernerbjörnar anmälda...

Matte har lovat att jag ska få hälsa på Leo o Bonus!!

O jag ska hålla mina tassar att det går bra för oss alla tre!!


Voff Voff



Av Bonzo - 6 april 2008 22:11

Oj oj oj, den här helgen gick snabbt!


I lördags packade vi in oss i bilen, och for till Hälleforsnäs. Det skulle tittas på fotboll (mattes bror är tränare). Husse tittade på fotboll o matte hade fullt upp att hålla ordning på mig.


Både Cilla o Alize var där, tyvärr löpte Alize så det blev inget bus med henne...

När husse tittat klart på fotbollen åkte vi till mattes Pappa o Kicki, sprang runt o busade lite, snart nog kom både Cilla o Alize dit.

Men Kusinen fick gå hem med Alize eftersom hon löpte.


Det blev lite bus med Cilla, men hon var inte riktigt nöjd att jag nosade henne i baken, hon sa ifrån ganska rejält. Vilket matte stod o muttrade att det var bra! Vadå bra? Jag gillar att nosa tjejer i baken ju!!


När matte o husse åkte till mattes farmor var jag kvar hos Danne o Kikki! Matte var rädd för att jag skulle ha lite svårt att slappna av annars eftersom Cilla skulle med.


Kusinerna kom o lekte med mig, så jag var helt slut när husse o matte kom för att hämta mig!


Väl hemma blev det förfest, alla tyckte jag blivit så lugn o fin... Konstigt??? hade ju busat hela dagen. Det var riktigt skönt när flamsfiorna gick så jag kunde få lite skönhetssömn...

Matte kom inragglandes mitt i natten, riktigt glad i hatten! Husse sa att det nog blivit aningen för mycket av det goda.

Men kul hade dom! Som vanligt blev det en del skandaler, men inget av de stod matte´s gäng för!

 Karin du var inte riktigt en skandal:)


Matte har packat resväskan, och de har inget med festen att göra:)

Imorgon åker hon på utbildning till Göteborg, så husse o jag får klara oss utan henne tills på tisdagkväll, skönt då kan vi få lite grabbtid för varandra.

På tisdag har jag lovat att hjälpa till i blomaffären medans husse jobbar, blir väl som vanligt att städa golvet på blomstjälkar...


Här kommer några bilder på mig o Cilla!

Av Bonzo - 4 april 2008 20:49

Här hemma har de flesta glömt incidenten med pinnen häromdagen..

Matte har nog inte helt släppt det än, hon kikar ifall jag är röd i ögonen o ibland får hon för sig att jag är det.. men då säger husse att jag inte är det!


Hursom helst leker jag fortfarande glatt med pinnar, jag har en favvo som står utanför dörren o väntar på mig till promenaderna.


Imorgon ska vi till mattes farmor eftersom hon fyllde år för några dagar sedan.. Mattes bror o Pippi är hundvakt åt golden tiken Cilla så hon är med imorgon. Ska träffas o busa lite innan, annars kvaddar vi nog mattes farmors lägenhet!

Har vi tur kanske Alize också vill vara med på lite bus:)


På kvällen skall det bli förfest här!! Matte o hennes jobbarkompisar ska på personalfest för alla som jobbar på Tunapark Köpcenter. Det ska firas treårsjubileum och att köpcentret blev framröstat till Sveriges populäraste köpcentrum.

Så husse flyr lägenheten, han säger att han inte orkar med deras skvaller, flams o fniss. För det ska ni veta det fnissas nästan hela tiden när de är i samma rum, humor nivån är väldigt låg....

Men jag är gärna med!!


På söndag kan det vara så att matte är lite trött..

På måndag drar hon till Göteborg på utbildning och kommer inte hem förens på tisdagkväll... men sen är hon ledig i två dagar så då får vi hitta på något riktigt skojj!

Matte har förbjutit husse att åka till akuten på söndag kväll som det blev sist hon skulle åka på utbildning..


Voff Voff

Av Bonzo - 2 april 2008 21:48

Dagen började bra, matte o jag gick upp strax före klockan åtta!

Husse hade redan åkt till jobbet!

Matte donade inne på toaletten, sen blev det promenad som vanligt...


Idag hade matte tänkt "kortis" rundan, o sen avsluta med fotbollsplanerna, så jag skulle få springa lite lös.


Promenaden gick bra, kom till planerna och matte släppte mig... vi hittade jordens bästaste pinne, lagom lång och tjock.


Så skulle matte vara smart o vända sig om o kasta pinnen åt det hållet vi kom ifrån.

Hon svingar pinnen allt vad hon har, problemet är bara att jag kommer springandes i full fart bakifrån.

Det slutar med att pinnen träffar mig strax under ögat.

Jag skrek allt vad jag hade, jag blev rädd och det gjorde otroligt ont.

Var tvungen att blunda med ena ögat.


Matte blev helt förstörd, och kom framrusande till mig.

Matte försökte titta på mitt öga, men jag hade inte lust med det.

Vi gick sakta hemåt, när vi kom in kikade matte på ögat, jag hade fått ett "skrapsår" precis under ögat...


Matte var helt förstörd o ringde husse på jobbet. Husse satt i möte, men matte skulle promt prata med honom.

Husse fattade inte vad som hänt eftersom matte storbölade i telefonen, jag försökte gå efter för att trösta henne, men hon var otröstlig.

Husse trodde först att jag höll på att dö, eftersom han inte hörde vad matte sa, bara hennes hysteriska gråtande.

Det hela slutade med att husse fick komma hem från jobbet en sväng.

Jag blev ju överlycklig att se husse, hade inte räknat med att han skulle komma hem!! Skit kul, jag hade genast glömt bort "pinnen".


Husse åkte tillbaka till jobbet, matte åkte oxå efter en stund.


Efter en timme kom mattes mamma Eva, hon hade fått order av matte att gå o titta till mig.

Eva tyckte inte det var något fel på mig, jag busade som vanligt, o försökte bita henne.


Efter någon timme kom hon tillbaka, då tog vi en promenad oxå.

Fick beröm av Eva, eftersom jag skötte mig så fint.


Matte pratade med veterinären, men hon tyckte vi skulle avakta, o höra av oss om han var/blev röd i ögonen.


Husse kom hem från jobbet o vi var på promenad, ni trodde kanske att jag skulle bli rädd för pinnar nu?? Men inte Bonzo busbjörn, husse o jag hittade en riktig god pinne!


Som det verkar klarade jag mig undan incidenten med pinnen med ett litet skrapsår, och en helt förstörd matte som man fick trösta... ni vet ju hur känslig hon är när det gäller mig....


Matte är överlycklig att jag inte skadade mig allvarligt!!

Så jag e fortfarande pigga, glada o busiga busbonzo!

Ovido - Quiz & Flashcards