Bonzo

Alla inlägg under juni 2008

Av Bonzo - 16 juni 2008 00:04

Äntligen, Äntligen var det dags för sennenträff!!!!

Men så igår kväll började det diskuteras om vi skulle åka el ej?!?!? HALLO!!! jag har faktiskt sett fram emot detta en längre tid... husse o matte träffar ju sina kompisar förjämnan, måste väl jag få träffa mina ibland oxå?

Husse hade tydligen gjort illa sitt knä på golfbanan under lördagen så han kunde inte ens spela klart rundan, o matte var inte så säker att hon ville åka med mig själv till sennenträffen, hon påstår att jag är jobbig!!?? Förstår inte hur hon tänker då... jag blir ju bara väldigt glad och vill springa ikapp och busa med de andra björnarna!!


Blev ju en sömnlös natt för mig som ni kanske förstår... hur skulle det bli?! Skulle vi komma iväg?


Uppstigning i tid imorse iaf, och in i bilen kom vi.. JIPPI!!! De tvåbenta hade tagit det kloka besultet att vi skulle åka iaf!!

Fram kom vi, jag fick vänta lite i bilen tills vi skulle gå iväg.. och när det var dags satte matten på mig nosgrimman!!! Pinsamt.... men vad fint jag skötte mig tyckte matten!! Inget dragande i kopplet och mattes armar var nöjda!!!

Efter ett tag fick vi springa lösa i full galopp och busa gärnet, hittade en o annan snygg tjej att lukta i baken oxå.


Efter en stunds promenad kom vi fram till sjön, där fikat skulle avnjutas... ni skulle sett husses o mattes mackor!!! De såg så goda ut så jag nästan dreglade.. fick som vanligt mattes kanter iaf!

Sen blev det lite bad.. jag gillade att traska omkring o att sitta i vattnet, men jag gick bara så långt ut så jag bottnade, inga simtag här inte!!! Men husse o matte tror att det kommer att komma... men då får nog faktiskt de oxå masa sig i vattnet, matte doppade ju bara fötterna, en riktig badkruka!


I fredags hälsade vi på mattes bror Palle eftersom han fyllde år, matte tyckte att jag var lugn o skötte mig fint där oxå.


En helg som gått alldeles för fort.. men kul har den varit!!


Inget röntgenresultat har dykt upp än... vi håller tummar o tassar ett tag till!!


Kameran var med på sennenträffen, så idag kommer det nya färska bilder på mig!!!

Av Bonzo - 12 juni 2008 22:38

Var några dagar sedan jag var här o knappade!!


Måste ju börja med att skryta lite om min snygga syster Cizzi som bor i Norge! Hon har varit på stor utställning i Norge, med 70-75 anmälda Bernerbjörnar.

Hon lyckades med ett strålande resultat i juniorklassen 1:2 med CK. Jätte grattis till dig min snygga syster!!


Har varit rätt lungt de senaste dagarna... matte har jobbat mycket o då blir jag ju sådär överlycklig när hon väl kommer hem... hela kroppen viftar tycker matte!!

 Som tur e så har husse haft en "bra" arbetsvecka så vi har hållit varandra sällskap när matten varit borta!


De tror fortfarande att jag är en lampa som saknar lampskärm så den går jag runt med när jag är hemma själv... men jag slipper den nog om några dagar för min "böld" ser riktigt bra ut nu.


Igårkväll på kvällskisspromenaden så träffade jag min Ridgeback kompis igen! Vi fick busa en stund... Våra mattar bestämde att vi skulle ses någon dag ute på fotbollsplanerna så vi kunde busa o springa runt hur mycket vi ville!! Matte tycker det är såååå roligt att vi leker så bra ihop!!


Matte mummlar fortfarande om att hon väntar på mitt röntgen-resultat.... hon gnäller om att hon inte kan förstå varför det ska behöva ta sån tid....

Men enligt veterinären Erik så behöver inte husse o matte vara oroliga... men de e nog iaf lite oroliga tills det kommer...


Imorgon skall vi till mattes brorsa Palle i Katrineholm för han fyller år!!

På lördag ska jag en sväng till H:s mamma o Lasse, för tydligen skall de tvåbenta spela golf igen... suck... de har ju sagt att jag ska få följa med... men de skyller på att jag har för dålig kondis o inte klarar värmen... taskigt tycker jag.. men jag gillar ju att vara hos Lasse oxå!

På Söndag blir det nog sennenträff.. JIPPIII var så länge sen vi kunde vara med!!!


Husse o matte skall åka till Italien om två veckor, så då har de satt mig i arbete!!!! Jag ska tydligen jobba i blomsteraffären med husses Pappa o Carola... aldrig får man en lugn stund...

Men matte verkar lite ledsen över att jag ska jobba där... för hon vet inte hur hon ska klara sig utan mig i fyra dagar.. jag fattar ingenting!!! Jag trodde ju bara att jag skulle jobba där... vad har det att göra med att inte matte ska träffa mig på fyra dagar?!?! Måste nog kolla upp det där...


Nu ska vi ut på kiss promenad, o har jag tur kanske jag träffar min kompis där ute!!

Av Bonzo - 8 juni 2008 21:17

I helgen har husse o jag varit lediga, medans stackars matte har fått jobba!

Men det bästa med att matte jobbar på helgen är att dom stänger 17 istället för 20. Så hon kommer hem tidigt!


Varmt har det varit... så de längre promenaderna sker kvällstid... för dagtid vägrar jag, då sätter jag mig utanför ytterdörren och totalvägrar.


Husse o matte tror fortfarande att jag är en lampa, så de sätter på mig lampskärmen när jag lämnas själv hemma... när de sedan kommer hem igen vägrar jag hälsa på dem innan de tagit bort lampskärmen... Men när de väl gjort det blir jag glada buskillen igen!


Idag blev det en roligkvälls promenad, först gick vi lite i Djurgårdsparken och sen fick jag springa lös i skogen, när vi kom förbi isstadion så låg där två bildäck på marken.... o gissa vad matte fick för idé??

Jo hon tyckte jag skulle springa igenom dem... medans husse stod vid sidan o sa att det aldrig skulle gå... till slut var matte tvungen att visa mig hur jag skulle göra, hon kröp helt enkelt igenom däcket, dumt att hon inte gjorde det från början så jag förstod vad det gick ut på...

När jag tagit mig igenom däcken några gånger fick matte en ny idé!

 Nu skulle jag hoppa över däcken, det var skoj det oxå!


Påvägen hem så fick husse en idé, vi skulle ut på fotbollsplanerna som blev vattnade av vattenspridare... han lurade in mig under strålarna, men det var ganska skönt... husse o matte skrattade gott åt mig.


Imorgon är matte o jag lediga, o vädergudarna har lovat svalare väder, skönt skönt!


Veckans planering ser sådär ut, iaf för mattes del.... hon jobbar o jobbar o det e lååånga pass.

Matte håller oxå koll på "hunddata" sidan, för att se när mitt röntgen resultat blir utlagt.



Av Bonzo - 5 juni 2008 17:28

Uppstigning halv åtta, det var den sovmorgonen... suck...

Promenad med husse, och när vi kom in så hade även tröttis-matte stigit upp ur sängen, hon hade tom gjort sig vacker... imponerande.. man får faktiskt inte missa sin veterinär tid!


Jag skötte mig fint när vi kom in på djurkliniken, la mig o kikade med STORA ögon på alla sötao fula hundar som var där... och så hälsade jag på de trevliga sköterskorna!!


Jag fick ställa mig på vågen, den stannade på 47 kilo denna gång, sen fick vi gå in till veterinären Erik!

Han pratade som vanligt mest med matten o hussen... börjar tro att dom e riktigt tjenis med varandra så som de pratar!

 Erik tittade på min "böld" men sa att de var bättre att han kikade senare eftersom jag skulle bli ganska trött snart...

Vadå trött?? Jag hade inga planer på att bli trött, visserligen hade jag ju velat ha sovmorgon, men fördenskull hade jag inte tänkt att bli trött NU!


Erik letade reda på mitt chip, som har vandrat iväg ganska långt... sen gjorde han något konstigt i baken... jaja strunt samma tänkte jag...

Fick gå ut i "väntrummet", och då plötsligt kände jag att ögonen blev helt tunga... snart nog lockade matte med mig in i ett annat rum, orkade knappt följa med eftersom jag var så trött, så trött...

Sen mins jag inte så mycket mer förens jag låg i väntrummet igen och blev piggare!!


Matte har sagt att det tagit bilder på mina höfter och armbågar under tiden jag var trött... De hade tydligen jämt göra att få upp mig på "britsen"... när jag väl var uppe så fick matte vara kvar brevid mig hela tiden....


Erik kom sedan in när han tittat på bilderna. Han började med att säga: Armbågarna såg iaf riktigt bra ut.... sen blev han tyst... matte tittade frågande på honom ????? nu förväntade hon sig ett MEN..... han fortsatte med: Och höfterna såg oxå bra ut:) Husse o matte kunde andas ut... där gjorde han dem nervösa... Erik verkade lika glad som husse o matte!!!


När jag väl kvicknat till o vi skulle ta oss därifrån så hade husse en stor lampskärm med sig... konstigt att man kan köpa sådana hos Erik tycker jag, men men... ville husse o matte köpa den där så helt ok för mig... undra vart vi ska ha den lampskärmen??


När vi till slut kom hem så var jag lite groggy... och väldigt trött....

När jag vilat några timmar så orkade jag lite mer iaf... då kommer lampskärmen fram... tittade lite fundersamt på den och funderade på vart den skulle passa... men eftersom den var modell jätte stor så kom jag nog fram till att den bara skulle kunna sitta på stora golvlampan i sovrummet!!

Men vet ni vad matte gör?????

Hon sätter den på mig!!!????!! Hallo???? Jag e ju för tusan ingen lampa heller!!!! Jag blängde surt på henne så hon skulle förstå att hon skulle sluta fjanta och ta bort den från mig!!!!!

Men tråkigt nog så verkade det inte som att det var ett skämt, de hade fått den av Erik för att jag skulle ha den runt halsen!!! Jag tycker jag är mycket snyggare utan.... o det värsta e att när jag väl försöker gå runt med den, så slår jag i överallt...

Matte försökte förklara att jag ska ha den så jag inte kan slicka på min "böld"... Erik tyckte tydligen att det såg ganska bra ut, men att jag absolut inte fick slicka på den... utan det e husse o matte som får lov att hålla det rent! Så jag ska ha den där lampskärmen på mig när husse o matte inte är hemma.... suck o stön de hittar alltid på så mycket dumheter!!


Med från Erik fick vi även kortisontabletter som vi ska ha med oss till Strömstad i sommar ifall jag blir ormbiten!


Knasig dag har det varit.... men husse o matte är jätte glada eftersom bilderna på mina armbågar o höfter såg så bra ut!! Så nu håller vi tummarna tills de "andra" läst av bilderna!!



Av Bonzo - 4 juni 2008 21:48

Matte kom hem tidigt från jobbet idag, hon slutade redan klockan två!!!

Men eftersom det är så varmt så orkar jag inte göra så mycket... så jag kikade på medans hon städade och gjorde fint.


Klockan åtta hade jag ju träff med Sannas bernertjejer i Kjula-skogen!!

Som vanligt härjade Rea o jag runt som bara den....

Matte var skit tråkig som vanligt och jagade mig när jag var intresserad av tjejernas bakre delar....

Efter en stund fick hon även hjälp av Sanna o Mathias....

Jag hetsade upp mig sådant så jag blev helt slut... var tvungen att lägga mig ner o vila mest hela tiden...

Jag lät hemskt när jag flåsade tyckte matten!!


Matte fattar ju ingenting.... de luktar så gott de där tjejerna så de går inte att låta bli att sniffa dom i baken!!!


Som ni kanske förstår så var ju inte matte helt nöjd med mitt beteende på promenaden... hon påstår att hon får skämmas över mig?? Och att jag till slut inte kommer ha några kompisar om jag inte skärper till mig.


Hmmm... måste nog fundera lite på det där...


Hur som helst så ställde matte mig i duschen när jag kom hem och svalkade mig med kallt vatten, sen stängde hon ut mig på balkongen... o där ligger jag fortfarande... Hoppas man får komma in snart!!!!


Imorgon blir det uppstigning tidigt trots att vi är lediga. Klockan nio skall vi tydligen vara hos Veterinären i Arboga!

Husse o matte är lite pirriga, men jag förstår inte varför? Veterinären brukar ju aldrig göra något med dem utan bara med mig, så är det nån som skall vara pirrig så är det väl jag?!

Av Bonzo - 2 juni 2008 22:36

Varmt, varmt o varmt.... flås, flås o flås... ja det är mest det dagarna går åt till nu....

Matte har iaf slutat hosta om nätterna när hon tar sin hostmedicin, så hon e såååå nöjd:)

Husse o jag är oxå glada för det så vi får våran skönhets-sömn.


I lördags var jag hos Ulla o Lasse hela dagen, eftersom husse o matte jobbade, sedan åkte de på släkt-träff. Jag hade fullt upp att hålla koll på Lasses barn o barnbarn den dagen.


I söndags var jag hos Putte, vi gick på promenad och slappade lite.

Sen kom husse o hämtade mig efter lunch.


I söndagskväll när vi skulle ut på godnattkisspromenad träffade vi på en hund!! En STOR Ridgeback(?). Träffade den när jag o han var små bebisar, sedan har vi inte setts på länge, men vips så stod han där!!!

Jag har ju ingen bra hanhunds kompis, eftersom de flesta blir rädda för mig, tror det ofta beror på min stora kropp o mitt klumpiga sätt.

Men nu har jag hittat en riktig polare, vi fick springa runt som galningar runt vårat hus... snabb var han... o han hade lite bättre kondis än mig... Kul hade vi, o vi lekte bra tillsammans!!

 O en trevlig matte hade han oxå!!! Jag hoppas att vi får busa fler gånger!!!


Men vi kanske ska flytta.... så då kan vi kanske inte ses så ofta... husse o matte har hittat ett nytt hus... som dom e me o budar för fullt! Det här huset vill de verkligen ha!!!

Jag tycker det finns två stora fördelar med det här huset!!

1: Stor tomt som jag kan vakta, busa, slöa och göra precis vad jag vill på, dessutom en liten skog precis bakom huset!

2: Husse har spanat in grannarna.... o vet ni vad han påstår att dom har??? Minst 1 Berner sennen!!!!  fast de låter som 5 tyckte han!!


På onsdag ska jag få träffa Sannas bernertjejer!! JIPPI!!! Det var alldeles för länge sen sist... Håll er borta från Kjula-skogen vid 20 snåret på onsdag, för då kommer Rea o jag köra gärnet!!!!! Två galna, glada berner!!!


Sen på torsdag är det så dags för den STORA dagen... jag fattar inget.. jag ska tydligen röntgas, vad det nu e...??? Blir kanske kul, ska iaf få träffa alla gulliga sköterskor på djurkliniken!!! Sen säger matte att veterinären Erik oxå ska kolla på min "böld", den har blivit bättre... men ser fortfarande lite snuskig ut!!



Ovido - Quiz & Flashcards