Bonzo

Alla inlägg under september 2007

Av Bonzo - 7 september 2007 23:04


Jag har tappat ytterligare 2 tänder! Dom två i mitten fram. En i underkäken sitter fortfarande löst. plötsligt har husse o matte börjat intressera sig för min mun och mina tänder, de är där och gräver för jämnan nu!

Matte är jätte sugen på att pilla ut den som sitter löst, så vi kan spara en av mina tänder, men hon är lite feg så hon vågar inte dra till så den lossnar, mig gör det inget den kan få hänga kvar på sniskan!

Idag har husse o matte jobbat så jag har varit ensam en stund, men det är ganska skönt. Men jag bråkade desto mer när dom skulle äta middag! Det slutade med att jag blev instängd i köket medans dom satt och smaskade kräftor, räkor och krabba framför TV:n.

Men jag fick ett ben som var insmörjt med leverpastej som jag roade mig med en liten stund, sen la jag mig vid ginden till tv rummet och gnällde så jag förstörde deras matro! Där fick dom allt!

Imorgon ska vi till Hälleforsnäs på 50-års kalas, ryktet går att det kommer en pudel dit oxå, jag gillar ju pudeln som är på valpkursen så jag gillar nog den här oxå! Så får jag säkert hälsa på Alice oxå!

På dagen ska vi åka till husses pappas blomaffär och införskaffa oss lite nya blomster, och kanske blir det en sväng till Örebro, för husse vill köpa nya golfklubbor!

Av Bonzo - 6 september 2007 22:40

Så har jag gått och fyllt 17 veckor, och vad fick man för det då? Jo, man hamnade på vågen, blev lämnad ensam hemma några timmar, öronrengöring, och så har man tappat en tand!

Jag trodde vi skulle fira med köttbullar, men så blev det alltså inte.

Imorse innan matte skulle åka till jobbet var det dags för äckel päckel rengöring av örat. Matte var nästan lika sträng som Veterinären Erik, så jag skötte mig faktisk ganska bra, men jag tycker fortfarande att det är väldigt obehagligt att det sprutas in något i mitt öra, jag blir alldeles kladdig! Sen tog husse fram vågen, den stannade inte fören på 18,8Kg i dag. Nu börjar matte förstå varför hon knappt orkar bära mig längre!

Så har jag tappat min första tand! Matte har sagt att om man lägger den i ett glas med vatten på kvällen så finns där en överaskning på morgonen, men tyvär har vi inte hittat tanden så vi kunde inte lägga den i något glas, men jag har en tand till som sitter löst, så jag hoppas på den!


Igår var vi på valpkurs, jag skötte mig exemplarisk!

Jag satt nästan helt stilla hela tiden, såg snygg och stilig ut precis som en bernerbjörn ska göra... Och övningarna var jag kung på! Först var det kontakt övning! Herregud det är så lätt jag behöver bara titta på matte så får jag godis!

Sedan skulle vi träna följsamhet, matte smet hela tiden åt ett annat håll så jag var tvungen att hålla koll på henne, för följde man efter fick man godis!

Jag gör ju ALLT för godis!

Sedan lekte vi något som kallades "godistuvan" det var en jätte konstig lek för matte hittade godis på marken hela tiden och låg och ålade på alla fyra och lät himla konstigt. Husse stod och skrattade! Men men man fick ju godis så då är jag på.. Sen tränade vi inkallning man får godis när matte ropar "bonzo kom", om man kommer såklart! Så tränade vi "tassen" så nu lyfter jag tassen så fort jag ser en godis!

Av Bonzo - 5 september 2007 12:37


Idag har jag varit hos veterinären igen. Det var jätte många roliga hundar där, och jag var inte den enda Bernerbjörnen, fast den andra var STOR. Fast jag var förstås stiligast!

Sen var det en hund som inte hade någon svans, den var lite konstig, jag frågade vart hon hade svansen, då blev hon arg och skällde ut mig, en ettrig liten sak! Jag undrade ju bara...

Sen fick matte och jag gå in i ett rum helt själva, då gnällde jag lite, ville helre vara hos de andra, snart nog kom veterinären! Trevlig karl den där Erik. Matte hade jämt göra att lyfta upp mig på bordet, sen fick jag en spruta, min andra mot rabies. Sprutor tycker jag inte är någe farliga alls, blev värre när matte bad han titta i mitt öra!!! Alla håller på med mitt öra, kan dom inte bara låta bli, jag är faktisk lite känslig där! Jag bråkade lite först.. matte blev alldeles svettig när hon försökte hålla i mig! Men den där Erik tröttnade på mig efter en kort stund, så han sa åt mig på skarpen, har faktisk respekt för honom så då satt jag helt still! Matte såg ut som om hon skulle tappa hakan att jag plötsligt satt så fint. När husse och matte brukar göra rent mitt öra här hemma så brukar vi få hålla på en stund, hoppas inte matte lärde sig nu hur hon ska få mig att sitta still! Jag kanske helt enkelt ska sitta still nästa gång, annars kanske Erik kommer... Hmm jag får se hur det blir! Hur som helst så har jag en vaxpropp i örat!!! Jag förstod väl att det var någonting med det där örat... för när husse o matte skäller på mig ibland, då plötsligt hör jag inte vad dom säger, så det måste bero på vaxproppen!!! Matte fick ett äckel päckel medel som hon ska spruta i mitt öra, en gång om dagen i åtta dagar, då ska förhoppningsvis proppen lösas upp, annars måste jag sövas så Erik kan plocka ut den! Tycker det verkar himla dumt att proppen har hamnat just i mitt öra!! Nu måste jag vila en stund, för om några timmar ska vi på valpkurs, och den här gången ska man tydligen iaf få följa med!

Av Bonzo - 2 september 2007 22:16


Hej på er alla som läser om mig!

Nu är det slut på den här helgen, längtar tills nästa för då är husse och matte lediga!!

Har ändå haft en bra helg, husse har varit med mig på dagarna, och matte på kvällarna! Idag när matte kom hem från jobbet var mattes mamma Eva och Chrille med, det var skoj, jag försökte visa upp mig från min allra bästa sida, dom skrattade gott åt mig. Det bästa med allt var att dom hade godis med till mig!! *Smaskens*

Jag har missat en grej sen jag kom till husse o matte, Blommor är jätte goda!!! Jorden är nästan bäst, så jag har börjat äta det nu, dumt att jag inte gjorde det från början för det är himla gott! Ni ska bara veta hur mycket blommor det finns här hemma, och då ska ni veta att det blir massor av jord i dom, fast jag når ju bara dom som står på golvet ännu, men jag växer ju fort!

När jag tagit en tugga jord, brukar det hamna ganska mycket på golvet, när husse o matte kommer på mig så kommer sopborsten fram och den är ju oxå himla kul! Husse o matte skäller på mig när jag gör såhär men det kan det vara värt!

Nej nu ska matte och jag gå och sova, men jag vaknar säkert när husse kommer hem inatt. igår natt åt vi päron undra vad det blir för gott inatt!

Av Bonzo - 1 september 2007 20:05


Var ett tag sedan jag fick tycka till här, det är bara matte som tror att hon får tycka till, jag tycker det är viktigt att jag ger min version av hur det igentligen fungerar här hemma.

Husse o Matte var som sagts tidigare på valpkurs i onsdags, jag trodde vitsen med valpkurs är att man har en valp?! Varför fick jag då stanna hemma? Verkar himla konstigt.. Men på onsdag ska jag få följa med igen och visa hur snygg jag är. Hoppas att pudeln vill busa med mig för jag tycker han verkar himla kul!

Husse har en stor blå sak på fingret, han skriker högt när jag biter honom där, han är lite kännslig, han förstår inte att jag måste undersöka honom för att se så han mår bra, det verkar faktisk vara något med fingret som inte är bra, jag funderar mycket över det där.... Fast med matte verkar allt bra, förutom att hon börjar låta himla konstigt när jag biter henne, idag råkade jag bita sönder hennes mysbyxor, hon blev skit arg och började gorma på mig, så jag skällde faktisk ifrån lite först för jag trodde hon ville busa, men kan lova er att så var inte fallet! Det var faktisk inte meningen att det skulle bli ett hål på knät, jag tyckte att det blev rätt snyggt!

Idag har matte och jag tränat på att matte ska sitta fint på "rutiga" filten, för det är den vi använder på valpkursen. Det gick ju inte så bra att sitta still för henne då, hon kröp omkring på alla fyra efter mig då, jag fick ju skämmas! Alla andra hussar och mattar satt ju nästan helt stilla, fast det var skönt att husse förstod att man skulle sitta eller ligga fint på filten!

Igår var jag tvungen att kräkas fyra gånger på gräsmattan när husse och jag var ute, vet inte riktigt vad det berodde på. Husse och matte tror att jag kan ha tuggat i mig något som inte varit bra! Hur som helst mådde jag bättre efteråt! Har faktisk kommit på att allt som ligger på marken inte smakar gott, det finns små korta vita pinnar med brun/orange/beige färg längst ut, och med aska i andra änden, dom smakar faktisk inte alls gått, de smakar rök! Usch dom låter jag faktisk vara nu för tiden, men jag hittar alltid något att tugga på när vi är ute på tur.

På kvällarna när vi tar godnattpromenad så träffar jag ofta min nya kompis! Kotte heter han, matte har aldrig låtit mig hälsa på honom fast jag hemsk gärna velat, men så en kväll kom vi runt hörnet och där låg han, fast han var inte så mysig, han stack mig!!!! så jag flög två meter bakåt och hamnade nästan i mattes knä... sen dess tittar matte väldigt noga runt hörnen innan jag får gå. Jag har inte hälsat någon mer gång bara fått tittat på avstånd jag tycker han luktar så himla gott så det är därför jag vill fram det gjorde inte så mycket att det stacks, tror inte han gör så nästa gång!

Ovido - Quiz & Flashcards