Bonzo

Alla inlägg under november 2007

Av Bonzo - 13 november 2007 22:32

Så har man klarat av första gången på fortsättningskursen.

Jag hade väldiga problem med att ligga stilla på filten. Var så mycket andra nya hundar där som jag kände att det var viktigt att jag bekantade mig med, men det fick man tydligen inte.

Som vanligt var jag ju kung på övningarna, Helena berömde mig inför alla andra, där fick dom, dom små fjantarna!

Husse o matte e helt slut så snart blir det sängen för oss, ja jag får väl ligga på golvet som vanligt!

Nu ska jag tydligen ställas ut snart igen...

Örebro den 27 januari.

Nyköping den 12 januari. På den utställningen anordnas syskonklass!

Minst tre valpar ur samma kull, som alla deltagit på utställningen.

Så har du en valp som kommer från Runezzaz C-kull, så vore du kul om ni ville hänga på, så vi blir tre och kan ställa upp i syskonklassen.

Båda annonserna finns i Hundsport 11/2007.

Är du intresserad så hör gärna av dig!

Av Bonzo - 12 november 2007 18:56

Halloj på er där ute!

Idag har det varit himla tråkigt väder.... inge kul alls. Det är riktigt halt ute så man måste passa sig för vart man sätter tassarna, men matte har faktisk mer problem med sina fötter.

Matte och jag tog en långpromenad på ett nytt ställe idag. Det var en bra promenad för det var inte så mycket längs vägarna.

Så har matte städat, tvättat, skurat badrummet.

Så nu ska hon snart ställa sig på den nyinköpta träningsmaskinen och trampa. Ska bli kul o se hur länge hon orkar.


Imorgon ska vi på fortsättningskurs hos Helena.

Det ska bli spännande, för nu är det lite nya hundar med som jag inte träffat förut, inte för att jag tror att nån e snyggare eller bättre än mig, men kan vara kul att se vad det är för hundar. Nån kanske duger så man kan busa med. Tyvärr kommer inte min polare "polo" vara med längre.


På söndag hoppas vi på fint väder, för då ska vi åka på Sennenträff utanför Västerås. Det ska bli hur spännande som helst, Matte säger att det kommer vara många hundar där, och det bästa av allt är att de ser ut som jag!


Nej nu ska visst matte börja trampa, så jag måste nog vara med och undersöka maskinen lite först!

Av Bonzo - 11 november 2007 22:50

Härligt det här vita som ligger på marken, som matte kallar snö. Det finns kvar ännu, att de inte kommit tidigare mycket roligare än det gröna!

Matte har blivit jätte rolig när vi är ute på promenad, om jag springer åt ett håll så flyger matte efter, hon glider lixom fram. Så nu känns det som att hon börjar förstå att det faktisk e jag som bestämmer, och det har jag iuf gjort från första början!

Matte säger att jag är väldigt dominant, vet inte riktigt vad det är, men det är säkert bra!

I Lördags var jag hos husses mamma och Lasse, fast det var bara Lasse och jag hemma. Sen kom matte o hämtade mig efter jobbet.

Likaså idag har jag varit där, fast det blev lite längre stund, för husse o matte skulle åka och äta på restaurang med husses pappa efter jobbet!

Och på vägen hem var det en stor trafikolycka, så det var totalstopp i båda riktningarna, som tur var såg de det i tid och kunde svänga in och ta en grusväg genom skogen, för att sedan komma ut strax efter där olyckan hade inträffat!

Mattes pappa hörde om olyckan på radion så han försäkte ringa matte, men hon hade ju inget ljud på mobilen, men han fick till slut tag på husse!

Var en bil som krachat i mitträcket, och efterföljande bilar hade inte hunnit stanna!

Men till slut kom husse o matte o hämtade mig, jag blev så glad att jag snurrade in mattes ben i kopplet, så hon höll på att ramla ihop. Förstår inte varför hon inte kan hålla koll på sina ben!

Imorse när husse gick upp ur sängen så snodde jag hans plats, det e så mysigt i sängen brevid matte. Men hon vaknade oxå snart till liv och insåg ganska snabbt att det inte var husse som låg och flåsade henne i nacken, hon påstår att jag är mycket lurvigare än hussen, möjligtvis lite kanske då.. Så då började hon gorma på husse för hon fick inte ner mig, för jag gjorde mig så tung som möjligt, så till slut kom husse och lockade ner mig med godis. Men jag fick mysa en stund iaf, och det var det helt klart värt!


Imorgon e matte ledig hela dagen, och husse börjar inte fören fyra, så då kanske vi kan hitta på någe kul!


Till mattes pappa: Hoppas du hade en trevlig farsdag, kan väl inte bli så mycket bättre än att få kolla på bandy i den nya bandyhallen i V-ås, hoppas dommarna skötte sig så du inte behövde skälla allt för mycket på dem efteråt. Hopppas du inte blev alltför orolig när inte matte svarade på sin mobil.


Till Madde: Jag säger ingenting, jag är bara så himla nöjd, så jag ler hela tiden! Får vi hoppas att tågen går som dom ska sen!



Av Bonzo - 8 november 2007 21:33

Igår var en konstig dag!

Började med att husse drog ut mig för att kissa vid halv åtta innan han skulle till jobbet!

När vi kom in igen så trodde jag att han lämnade mig själv hemma, så jag gick och la mig och sov.

Blev väck av telefonen vid halv elva. Och till min stora förvåning hörde jag matte ta telefonen och mumla något!

Jag var inte själv, hon hade legat i sängen hela tiden. Vi kan kalla det en riktig sovmorgon!

Men vips vilken fart hon fick!

Ut och kissa med mig, slängde i sig någon macka!

Sen blev det lång promenad i spöregnet! Tror att matte var blötare än mig när vi kom in.

Sen drogs den roliga saken med sladden fram!! matte muttrar något om att jag skräpar ner hemma! Och att det ligger en massa pälstussar! Ska hon säga, hon har ganska mycket längre hår än mig.....

Sen kom husse hem från jobbet, och det blev lunchdags för mig!

Sen började det packas till valpkursen... husse och matte klädde på sig en massa konstiga kläder som skulle tåla regnet...

Men till min stora förvåning var det helt vitt när jag hoppade ur bilen!

Och det bästa utav allt är att man kan äta det!!

Men det fick man inte på kursen, de flesta hundarna hade något konstigt på sig som jag inte sätt förut, matte sa att det kallas täcke! Verkar himlans onödigt tycker jag!

 Vi fick pröva på sök, och spår!

Helena tyckte jag var jätte duktig på att spåra.. så till våren kanske vi får gå en spårkurs!

Sen fick man hoppa in i bilen för då skulle alla hussar och mattar fika tillsammans inomhus, eftersom det var sista gången på valpkursen!

Om jag ska sammanfatta så tycker jag faktisk att husse och matte varit riktigt duktiga och skött sig väl, men känner ändå att de behöver lite mera träning så därför hoppar vi på fortsättningskursen som börjar på Tisdag!


Idag fick vi stiga upp tidigt, husse skulle till tandläkaren.

Sedan åkte vi till kungsör och skulle byta däck på kärran!

I Kingsör fanns det fortfarande snö kvar, så jag passade på att busa lite, matte försökte ta lite kort, men jag ville inte stå stilla trots den nya kameran.

Var jätte kul ända tills matte upptäckte att jag var helt svart om mina tassar!

Det låg en massa sot och aska under snön. Då fick jag inte springa där längre, men det gjorde ju det hela ännu roligare!! OJ vad skoj vi hade!

 Men när vi kom hem blev det badkaret för min del. Jag slapp hel dusch, räckte med tassarna så nu e de vita och fina igen!


Madde vi önskar dig lycka till med din nya fyrbenta stjärna! Men vi tycker faktisk att du kan ge oss en ledtråd....



Av Bonzo - 4 november 2007 17:07

Igår var det full fart hela dagen, trodde aldrig jag skulle få komma hem och sova.

Husse o matte drog upp mig tidigt, efter frukost bar det iväg i bilen, vi hamnade i blomsteraffären.

Efter att jag fått hälsat på alla så fick jag ligga och vakta stora kylen med alla snittblommor i utanför arbetsrummet.

Till en början tyckte jag att jag fått tråkigaste arbetsuppgiften, så jag låg och pep o gnällde lite så de inte skulle glömma mig helt. Men husse o hans pappa jobbade i arbetsrummet så de hade jag full koll på hela tiden.

Matte såg jag nästan inget av, hon var tydligen ute i affären och sålde gravdekorationer.

Sen kom en liten taxvalp och hälsade på mig, lustig lite figur det där. Den var så liten så jag puttade in den mellan mina ben. Men sen försökte den ta mitt ben, fast benet var lika stort som valpen själv.

Efter en stund tog Annika, som jag i vanliga fall brukar träffa när vi är hos veterinären med sig lilla "milla" och gick.

Så var man själv med snittblommorna igen då.....

När klockan blev tre så fick jag springa vart jag ville i affären, med mattes oroliga blick efter mig. Hon trodde jag skulle provsmaka lite blomster som jag brukar göra...


Sen fick jag hoppa in i bilen, husse o matte hoppade snart ur igen, de besökte husses farfar o farmors grav.


Sen bar det iväg till bilprovningen.

Dags att besiktiga "kärran". Var en kille som tog våran bil, trodde att husse o matte skulle bli arga eftersom han snodde den, och gasade iväg i all världens fart, men det var tydligen så det skulle gå till.

Efter en stund kom han tillbaka, och bilen fick godkänt!


Blev inkastad i bilen igen, ihop om att nästa gång luckan öppnades skulle vara hemma i garaget!


Jag hade helt fel, vi var i Hälleforsnäs. Husse o matte var till mattes farfars minneslund och la fina blommor och tände ett ljus.

Sedan stannade vi till en snabbis hos mattes pappa o Kikki.


Men sen äntligen fick man komma hem, och resten av kvällen gick i ett lugt tempo. Matte somande i soffan, och husse på golvet brevid mig:)


Idag har vi varit på skogspromenad!

Åkte till ett naturreservat som mattes jobbarkompis Karin tipsat om.

Det var hur kul som helst att springa omkring i skogen, jag blev jätte smutsig, men som tur var så slapp jag badkaret när vi kom hem, räckte med en avtorkning.

Det värsta är när vi är i skogen så ska husse o matte försöka ta kort på mig i olika posér hela tiden. Jag är ju full av bus, och vill bara springa omkring. Några bilder blev det iaf.

På vägen hem så stannade husse o matte o köpte en ny kamera, vet inte om dom fått nog av den gamla. Tror kanske jag ska stå still när de har den nya, vi får se hur det blir.

Matte är ju ganska bekväm av sig så därför ville hon ha en "liten" kamera som inte var så bökig att ha med sig.


När vi nu kommit hem från skogsproenaden insåg jag hur mycket jag måste ha sprungit för jag är helt slut och måste gå och sova en stund..


Av Bonzo - 2 november 2007 20:19

Så var det ett tag sedan igen...

Matte har jobbat häcken av sig den här veckan, med värsta monsterpassen så nu är hon helt slut. Tur att husse har slutat tidigt så jag sluppit varit själv så länge.

I onsdags var det åter dags för valpkurs, jag har börjat tröttna lite på det där. Vet ju hur det ser ut där nu och ungefär vad vi gör.

Fick träna "NEJ" mot matskål, hälsa fint, gå "fot", óch jaktinkallning.

Men när Matte och jag skulle hälsa fint på Helena så fick jag ett "tokryck" som matte brukar kalla det, det betyder att jag hoppar, skäller och ibland även biter matte, eftersom jag försöker få igång henne till att busa!

Jag börjar med att bita lite i kopplet, då blir matte lite smått irriterad, så då känns det som om man börjar få fart i henne, sen så började jag skälla på henne, då blev hon ännu mer busig och började prata mycket med mig, så då passade jag på att hoppa och bita henne lite oxå för att få riktig fart på det hela, men då blev både matte o Helena jätte arga på mig. Så Helena satte fast mig runt en stolpe sen gick dom en bit därifrån, där fick jag sitta ända tills jag hade lugnat ner mig. Jag gav upp efter ett tag, var ju inte det minsta skoj att sitta där runt stolpen själv.

Men sen gick övningarna jätte bra, allt går ut på att matte ger mig godis nästan hela tiden utan att jag behöver göra särskilt mycket.


Min kompis "polo" höll på att bli överkörd innan valpkursen, det var tur att det var bra bromsar på bilen.

Polo var så ivrig att hälsa på mig när hans matte öppnade bagageluckan på bilen, så han glömde att vänta med att hoppa ut förens hans matte sagt att han fick det.

Så kom det en bil som precis skulle parkera brevid polos bil, som tur var hade hon inte så högfart och hann bromsa. Så bilen bara "nuddade" polo.

Där ser man hur lätt en olycka kan inträffa.


Nästa gång är sista gången på valpkursen, så Tisdagen därpå så börjar vi fortsättningskursen. Husse o matte tycker att vi behöver gå den. Medans jag själv tycker att jag är fulllärd! Jag vet precis vad livet går ut på! -att få så mycket godis som möjligt!

Kanske nödvändigt att gå kursen så att jag får lite mer pli på husse o matte.


Imorgon ska vi åka till Kungsör, till husses pappa och jobba i hans blomaffär.

Så då hittar jag säkert några goda blomstjälkar att tugga på!

Ovido - Quiz & Flashcards