Bonzo

Alla inlägg under december 2007

Av Bonzo - 16 december 2007 17:16

Jaha då var snart den här helgen över då..

I fredags var jag hemma själv ganska länge för husse o matte var och bowlade med mattes kusiner efter jobbet, men de var hemma ganska tidigt iaf.


Igår skulle husse o matte jaga julklappar som alla andra som inte varit ute i god tid, någon som känner igen sig?

Men de stod bara ut några timmar, varav hälften av tiden ägnade dom säkert till o äta.

Kanske därför inte julklapps inköpen blev klara, men herregud det är ju faktisk över en vecka kvar till julafton.


Men när de kom hem åkte vi till husses pappa, så jag busade med alla leksaker som fanns i deras "hundkorg", men de slutade med att jag bara fick ha tuggbenet, för de andra sakerna bet jag sönder....


Idag var de sovmorgon fick försöka få liv i dom flera gånger innan de insåg vad klockan var... jag var faktisk himla kissnödig och hur hungrig som helst...

Men jag fick till slut både kissa och äta frukost, efter morgonpromenaden skulle husse o matte äta frukost, försökte tigga men jag fick inte smaka någe, jag var fortfarande hungrig!


Sen åkte vi ut till skogen! Blev en ganska lång promenad, så jag blev helt slut när vi kom hem igen.

Vi hade för engångs skull kommit ihåg kameran, men när husse skulle ta kort så var batterierna slut.... så ni får tyvärr inte ta del av den mysiga skogspromenaden.

Av Bonzo - 12 december 2007 22:08

Jaha då blev det ingen flytt den här gången heller....

Det har fortsatt att bjudas idag på radhuset.

Husse o Matte trodde nog att de var deras eftersom ingen bjöd när de lagt bud vid fyra igår...  men de har väl grubblat under natten så imorse blev det fart på folk igen...

O husse o matte hade bestämt att de inte skulle lägga någe mer bud, igentligen bjöd de 50.000 mer än vad de satt för gräns från början, men så blir det nog alltid säger dom.


Så vi får bo kvar här ett tag till, husse o matte trivs bra här men vill ha ett hus eller radhus för min skull så jag får lite tomt att vakta!


På måndag får vi nya grannar, i huset brevid!

Mattes mamma och Chrille ska flytta in. Så matte ser fram emot söndagsmiddagar, hundvakt, hämta från jobbet när de e kallt, osv....

Men vi vill inte ha några skylldigheter tillbaka bara så att ni vet!


Nu ska matte och jag gå ut på godnattpromenad, och sen ska vi krypa ner...

Av Bonzo - 11 december 2007 20:32

Så har man varit på hundkurs igen då.. skötte mig som vanligt bra i övningarna men har svårt att sitta stilla och stå stilla.

det värsta var att det var så blött o geggigt överallt, men det bekymmrar ju inte mig, värre med matte.

Husse o jag har varit lediga idag, så vi har varit på promenad, men även blivit en del sömn eftersom hussen var ovanligt trött.

Förstod att det skulle bli så idag, så jag blev faktisk lite ledsen när matte gick till jobbet.

Saknade henne så mycket så jag var tvungen att ta hennes sängplats...


Tror inte min matte har fått allt för mycket gjort idag på jobbet, hon har mest sprungit o kollat på sin mobil, och pratat med mäklaren.

Just nu så leder vi budgivningen, så vi får väl se vad som händer imorgon!


blev faktisk väldigt trött efter kursen så jag ska nog sova en stund....

Av Bonzo - 10 december 2007 20:22

Ni kan inte förstå hur mycket matten och jag hunnit med idag...

Började med att jag var jätte trött imorse, ville ha sovmorgon, men klockan 8 gick hussen upp. Matte o jag låg kvar o slöade oss.

Men snart nog så blev det fart på oss oxå, frukost och morgonprommis!


Sen skjutsade vi hussen till jobbet, sen körde matte oss till Tumbo. Där tog vi en promenad med Karin o Hobbe. Jag var rätt busig hela tiden, jag sprang så fort så matte råkade snubbla o ramla:)

Sen fick man ligga i bilen medans Karin och Matte skulle fika och prata lite skit!


Efter några timmar i Tumbo åkte vi mot stan igen, stannade till på djuraffären.

Äntligen har matte insett att jag behöver ett större halsband, så efter ganska lång tid kom hon utfarandes med nytt halsband, jätte smarriga och stora ben, och en julklapp!!


Matte sa att hon funderat på att köpa den här grejen ganska länge... men aldrig slagit till, tror inte hussen varit lika sugen, eftersom den var ganska dyr... Men nu passade hon på..

Ni som inte känner min matte vet inte hur det brukar gå till det här med julklappar och paket!

Min matte vill öppna alla slag paket och julklappar så fort det bara går... hon brukar även tvinga husse att han ska öppna sina presenter innan själva "dagen" även om det är hon själv som köpt dem...

Så.... mycket riktigt när vi kom hem så packade matte upp min julklapp. Det är ett slag aktiverings-spel, det går ut på att matte lägger godis under "klossar" och jag ska skjuta dom till rätt ställe på spelplanen och där går dom att lyfta upp, och då får jag godis!

Vi aktiverade oss en stund, sen packade matte ner julklappen igen... men när hussen kom hem var det dags att visa vad hon köpt, och jag fick visa hur duktiga jag var:)

Känner jag matte rätt så kommer jag att få fler julklappar!

Jag önskar mig en massa stora goda ben, godis och leksaker!


Men iaf, när matte och jag spelat en stund så åkte hon iväg för att sola, tyckte det lät konstigt för så vitt jag kunde se så fanns det ingen sol någonstans, men hon var lite röd när hon kom tillbaka... hon hade även varit på affären och handlat mat.


Så vi satte igång och skalade potatis, det skulle bli janssons, och brottom var det för husse skulle hämtas halv fyra från jobbet. Men vi fixade det,(nästan) in med janssonsarna (observera att det var mer än en) i ugnen slängde oss i bilen, och halvvägs kom matte på att vi glömt grädden.... hussen fick hoppa in i farten vi hade bråttom hem till grädden och janssonsarna!

Men som tur var så gick det bra.. de blev jätte goda sa matten(själv får man inte smaka).


Sen åkte hussen o matten iväg för att köpa julpresent till husses chefer till julbordet, och så kikade dom på radhuset!

Jag fick inte följa med, men matte sa när hon kom hem efter att ha skjutsat hussen till julbordet att radhuset föll dom ganska väl i smaken, lite nya tapeter och ev nya köksluckor så skulle det bli fin fint!

Radhuset ligger i stenby, vilket är jätte näre till mattes jobb!


När matte kom hem så rullade vi köttbullar... ojoj köttfärsen tog aldrig slut, det blev två fulla plåtar, och det bästa av allt var att jag fick äran att provsmaka när de var klara!

Jag älskar verkligen köttbullar!


Måste medge att jag är rätt trött nu, vi ska gå en liten promenad, sen är det TV-kväll, mattes favvo program City Akuten och Prison Break.


Matte har lovat att hon och jag ska leka med piphamburgaren imorgon bitti innan hon åker till jobbet... så att husse vaknar och inte slarvar bort hela dagen bakis i sängen.

Husse och jag ska städa och göra rent i akvariet, sen hämtar vi matte och åker på hundkurs!


Av Bonzo - 9 december 2007 19:16

Så har helgen gått i en rasande fart igen, husse o matte har jobbat...

Så jag har varit hos husses mamma o Lasse.

I lördags var jag med Ulla i köket hela dagen.. så jag var helt slut när matte hämtade mig när hon slutat jobba...

Så jag somnade strax efter sex sen sov jag nästan hela natten förutom vid nattiskisspromenaden.


Annars har det väl inte hänt så mycket.. Husse är på personalfest ikväll, och imorgon ska han på julbord med jobbet... så matte och jag är lite avundsjuka, vi gillar oxå julbord!

Matte älskar janssons, och jag skulle nog slänga mig över köttbullarna och prinskorvarna...

Matte är lite orolig över julbordet, eftersom hon själv har jobbat inom företaget så vet hon exakt hur det brukar sluta på julbordet.. man kanske skulle kunna säga mycket mat, och alldeles för mycket att dricka! Och då talar vi inte om julmust.

Sist kom ju husse hem utan nyckel.... så vi fick byta hela låskolven... konstigt nog så var det matte som fick ringa till hyresvärden!


På tal om hyresvärd, imorgon innan matte skjutsar hussen till julbordet så ska vi åka och titta på ett radhus som är till salu, får vi se om det faller oss i smaken!


Imorgon är matte ledig hela dagen, så när vi har skjutsat hussen till jobbet vid nio (om han är vaken då, annars har matte lovat att jag får leka med piphamburgaren på mogonkvisten) så ska matte och jag fortsätta vidare till mattes jobbarkompis! Så ska vi gå på promenad med dom eftersom Karin oxå har en hund! Så vi hoppas att det för engångs skulle inte regnar när matte är ledig!


Matte har beslutsångest över det här med utställningarna....

Örebro blir det nog iaf, tveksamt med nyköping. Och jätte ångest över sennenspecialen i Sala i februari!

Matte påstår att jag inte riktigt ser ut som jag ska nu... fulåldern... men vi får se!

Av Bonzo - 5 december 2007 17:06

Halloj på er!

Kollat in de nya läckra bilderna på mig som är tagna i söndags?

Matte säger att jag är i "fulåldern" nu. Vet inte vad hon menar med det, jag ful? nej skulle inte tro det, jag kommer alltid att vara en välformad, snygg, bernerbjörn.


Men men det är inte så mycket som jag tänker på, verkar mer vara mattes problem.


I lördags var jag en sväng till husses Mamma o Lasse i Mesta. Matte jobbade extra några timmar så husse o jag var där. Sen skulle husse åka o leta present till hans pappa så då fick jag stanna kvar.

Så Ulla o jag skulle ta en promenad, och jag var så där himla jätte busig, så jag visste knappt vart jag skulle ta vägen, så jag hoppade på ulla mest  hela promenaden.

Husse o matte säger att jag måste skärpa mig när jag e där, för annars kanske de inte vill att jag kommer någe mer.


Sen kom iaf husse o matte o hämtade mig! Så då blev det myskväll med filmer o tacos! för husse o matte, jag fick som vanligt Ris o Kyckling.


I söndags så var vi på promenad, sen på eftermiddagen lastade vi in oss i bilen och när jag blev utsläppt så var vi hos husses pappa o carola eftersom han fyllde år.

Det blev full fart på mig när jag fick syn på pappa Lasse. Sen hände något konstigt, rätt som det var så stod det en hund på golvet! Så vitt jag vet så har de inte köpt någon hund ännu... men det stod en där på golvet på en pläd...

Visste inte riktigt vad jag skulle göra... ville gå fram o hälsa men den verkade lite läskig så jag vågade inte riktigt.

Det konstiga var att alla tvåbenta stod o jätte skrattade! Herregud vad var det som var så himla kul? Jag gjorde mina små försök till att närma mig men jag vågade inte riktigt... så jag hoppade lite fram o tillbaka.

När jag väl vågade mig fram efter några minuter så luktade jag den mellan benen för att se vad det var för sort... Det visade sig att det luktade ingenting, sorten kallas tydligen porslins/prydnads-hund.

Hursomhelst så var den inge skoj för den stod på samma ställe hela tiden, var mycket roligare när hundleksakerna kom fram för de gick ju iaf att busa med.


Igår skulle matte o jag gå på promenad innan hundkursen, för det var teori så jag skulle få stanna hemma själv o sova... Men då träffade vi iaf 3 hundtjejer som jag fick busa med, nu var de iuf inte jätteroliga, den ena tyckte inte om att jag luktade på henne så hon försökte bita mig när jag kom i närheten, den andra var mest rädd, den bara sprang o sprang, och den tredje var mer intresserad utav MIN matte. Men lite bus blev det innan matte bestämde att vi nog skulle gå därifrån, o vet ni vad? Matte behövde inte ens koppla mig för att jag skulle följa med henne, jag försökte smita tillbaka en gång, men bestämde mig för att faktisk följa med matte när hon ropade, och de lönade sig för jag fick godis, o matte var jätte stolt att jag följde henne så fint!


På teorin pratade de tydligen om vargar, och hundensbehov samt ledarskap.


Idag när vi var ute på promenad så hittade jag en jätte god plastpåse, som jag bara var tvungen att smaka på, så jag åt upp en bit... så nu vill matte att jag ska gå ut o bajsa hela tiden. O sen vill hon helst se att den kommer ut "bakvägen"

Av Bonzo - 5 december 2007 17:02

Här kommer lite nya bilder från i söndags! Text kommer lite senare

Ovido - Quiz & Flashcards