Bonzo

Alla inlägg under maj 2008

Av Bonzo - 18 maj 2008 20:21

Usch vilket trist väder det har varit de senaste dagarna... regn regn o åter regn, kallt har det oxå varit tycker matte.

Nu äntligen visar sig nästan solen, men det är sådags när klockan är halv nio o söndag kväll.

Man kan helt enkelt säga att helgen har regnat bort.


I fredags var tvåbentingarna ute o käkade på restaurang, med husses kompisar. Mätta o belåtna kom de hem till mig nästan allihopa. Tappade bara bort en på vägen hem.

Himlans kul med folk, o jag skötte mig fint.

Det blev ganska sent eftersom de tittade på hockeyn, så det blev sov morgon i Lördags...


Efter det blev det frukost o promenad, sen kom mattes mamma o chrille, o husses mamma o Lasse, för att fira min o mattes födelsedag i efterskott.

Tvåbentingarna åt paj o till kaffet tårta, luktade himla gott....


Sen blev det fart på allesammans, vi skulle tydligen o kolla på ett hus i Borsökna.

Verkade som att det var ett ganska bra hus, jag fick spana in tomten lite.. men eftersom jag inte kunde sköta mig riktigt så blev matte vansinnig o drog med mig därifrån.

Det är en visning till på tisdag, så vi får se hur det blir. Fördelen är att det är ingen som lagt bud ännu....


Idag har det varit rätt lungt, matte o jag var ute på promenad imorse... matte muttrade om att det var svinkallt. Jag tyckte det var ganska behagligt.


Husse o matte har gjort rent hos fiskarna, försökte hjälpa till. Men min hjälp var inte önskvärd... så jag låg o tittade på istället.


Blev en promenad på eftermiddagen oxå, matte försökte träna lite inför Karlskoga,gick väl sådär enligt henne.

När vi skulle gå hemåt så skulle vi "gena" över ett dike, både jag o matte klarade diket, men vet inte hur matte bar sig åt efteråt för rätt som det var slog hon upp huvudet i ett stålstaket med vassa kanter, hon fick riktigt ont, satt o gömde huvudet i händerna medans husse o jag stod brevid o funderade på vad hon pysslade med.

Blev faktiskt två sår i huvudet, dock inte så stora som matte kanske försöker få det att låta som, fast lite ont i huvudet det tror jag faktiskt att hon har.


Nu ska vi äta rabarberpaj, jag antar att jag oxå ska få smaka iaf!!




Av Bonzo - 15 maj 2008 23:33

Idag har det varit en riktig knasig dag...

Matte försvan till jobbet vid nio och det värsta av allt var att hon inte kom hem förens 22.30 Låååång arbets dag, de hade tydligen "tjejkväll" efter ordinarie stängnings tid. Men trevlig hade det varit med mycket folk och bra försäljning:) då är matte jätte nöjd!

Men det tar tydligen på krafterna att vara "trevlig" sååå många timmar, så när hon väl kom hem till mig va hon rätt slut...


Husse jobbade kväll idag så han började sent som tur var, men för att jag inte skulle behöva vara själv allt för länge kom mattes mamma Eva o Chrille o tog ut mig på en lång promenad, riktigt skojigt hade vi. Jag gillar dom starkt o vi börjar förstå oss på varandra bra!


Förstår inte varför matte inte var strålande glad när hon kom hem från jobbet, vi skulle ju på promenad!!! Hon muttrade något om att ha jobbat 12 timmars pass o sen behöva gå ut med mig i SPÖREGNET!!! Jippi jag tyckte iaf att det var trevligt!!


När vi väl kom ut på promenaden så ändra matte helt plötsligt inställning, från att ha gått o muttrat för sig själv om att hon blev dyngsur till att börja "träna utställning" med mig. Vi sprang o sprang o stod fint!! Tror hon kom på att det inte är så många dagar kvar till Karlskoga... Finns tydligen inga dumma tider att träna på, klockan 23.00 en torsdagskväll går utmärkt att träna "ringträning" trots spöregn!


Glömde ju skriva att jag vägde mig när vi var hos veterinären, jag har ju stått still på mina 42-43 kilo ett tag, men nu hade jag minsan biffat till mig, hela 46 kilo stannade vågen på!! Så nu är matte o jag i samma viktklass!!


Nehe nu har jag tröttnat på benet som matte försökte "aktivera" mig med så nu kryper vi till kojs o inväntar husse som kommer hem om någon timme!!


Natti Natti

Av Bonzo - 14 maj 2008 22:47

Jaha så var firandet över... nu är man tydligen "stor" kille, o måste sköta sig extra fint. Tråkigt tycker jag, jag gillade ju att göra lite som jag kände för...

Hur som helst så firade jag med en massa gott på födelsedagen, godis märgben o så fick jag smaka husses o mattes kött från grillen, MUMS!!

Fylla år skulle man göra oftare..


I måndags var ju både hussen o matten lediga, mysdag tänkte jag... men inte de tvåbenta!

Husse for upp ur sängen tidigt, fast matte kvällen innan försökt banka in i mig att vi skulle ta soooovmorgon.

Visade sig att han skulle iväg till Kiropraktorn med ryggen, matte o jag låg kvar o myste i sängen... ohhhh jaaaaa, jag försökte hoppa upp i sängen o sno husses plats trots att jag fyllt 1 år!!!


Matte o jag traskade ut på en promenad så småningom, skönt det var inte så varmt ute längre..

När vi kom in igen så kände jag lukten av husse... -Husse, vart e du??? Husse, kom fram!!!

Hittade honom till slut, blev frukost för oss alla tre... dock verkade deras mackor mycket godare än mina kulor....(matvraket höll bara i sig en kväll).


Sen skyndade husse o matte ut, efter en stund va de hemma igen. Med en massa matkassar!!


Sen packade vi in oss i bilen, (kul att man fick följa med den här gången), vi stannade till en snabbis hos husses pappa o blomsteraffären, sen bar det av till veterinären, dags för 1-års vaccinationen!!

Som vanligt märkte jag inte ens när det stack till, jag var mest intresserad av hur jag skulle kunna ta mig ut genom dörren, för utanför satt en snygg tjej o pep efter mig!! Hon tyckte jag var en riktig puddig!! Skulle nog kunna tänka mig att få bebisar med henne för hon va inte så tokig... men när matte väl öppnade dörren o vi skulle gå förbi.. så hörde ju matte att jag frågade chans på henne... o hon föll tydligen inte matte i smaken!!! Hallå!!! E det meningen att hon ska bestämma mina flickvänner???


Jaja matte knuffade in mig i bilen o stängde luckan, vi ska ju tillbaka dit o röntga mig om några veckor, har jag tur sitter hon fortfarande där o väntar på mig....


 Stannade till igen i blomsteraffären på vägen hem, hela bilen fylldes med blommor till balkongen, jag fick knappt plats när vi väl skulle åka hem. Jag fick dela bagaget med en stor säck jord... Hallo!! Jord o en stilig Berner, nej det tycker jag verkligen inte passar ihop!


Helt slut var jag när vi kom hem, tvåbentingarna drog med mig på promenad, o de hämtade pizza påvägen hem, men jag var så trött så jag slocknade brevid dom när de satt o moffade onyttig pizza!


Idag kom papprena från Karlskoga utställningen, som vanligt blir matte pirrig i magen. Bara 1.5 vecka kvar, o vi som skulle ha tränat så mycket.... hmm strunt i att träna jag är ju en naturbegåvning:)

Mattes förväntningar är att jag ska sköta mig i ringen, o springa "bättre" än sist, så domaren ser hur fint steg jag har. Vad det blir för färg på bandet spelar inte så stor roll säger matten... vi har inte de bästa förutsättningarna eftersom jag är ganska pälslös...

Hoppas på skapligt väder, så blir det nog en riktigt trevlig dag!!


Sen blir det nog utställningsuppehåll för oss, jag ska få "växa till mig".




Av Bonzo - 10 maj 2008 17:37


HIPP HIPP HURRA, IDAG E INGEN VANLIG DAG, FÖR DET E BONZOS O MATTES FÖDELSEDAG!!!


Grattis till alla mina syskon på 1-års dagen!!

Av Bonzo - 9 maj 2008 22:31

Igår var vi i Hälleforsnäs o firade min o mattes födelsedag!

Riktigt trevligt var det, massa folk att busa med, men bäst av allt var att få jaga Alize. När vi leker så springer hon oftast först o jag så fort jag kan efter, ibland drar hon ifrån mig, men då brukar jag gena så jag kommer ikapp.

Men när tvåbentingarna skulle äta smörgåstårta blev man fast bunden i ett rep runt ett träd, med grisöra o en vatten skål. Hade lite svårt att koncentrera mig på örat var ju tvungen att hålla uppsikt vart Alize var.


Helt slut var jag när vi kom hem, sov riktigt gott i natt!

Det gjorde husse o matte oxå, jag snarkade inte sååå mycket, matte behövde inte ens öronpropparna:)


Så imorgon är alltså Mattes o min födelsedag!!!! Får tydligen fira för mig själv till en början eftersom tvåbentingarna tydligen tänkt jobba... men husse kommer hem tidigt, o matte efter fem!


Börjar bli dags för att inta sov/snarkläge.

Natti Natti

Av Bonzo - 7 maj 2008 21:24

Natten har varit som vanligt... de klagar på snarkandet.. husse säger att jag ska få sova ENSAM i köket inatt, får väl se hur de blir.

Matte hade öronproppar så hon har sovit så gott, medans husse fick ont i öronen av öronpropparna. Vad är värst? Lite ont i öronen, eller inte få sova? Jag tycker han ska proppa öronen fulla så att han inte väcker mig flera gånger om natten.


Matte o jag har ju varit lediga idag, kul tänkte jag! Men matte tänkte mer tvätta fönster, och få ordning på balkongen!

Så hon har dammsugit (det är tydligen jag anledningen till), bytt sängkläder ( så nu får jag nog inte mysa i sängen på några dagar), tvättat fönster( det är väl ändå inte mitt fel att de e smutsiga?), tvättat ( ok, någon handuk kanske var min) dammsugit balkongen (oskyldig) ställt iordning balkongmöblerna ( de står nu på mitt favvoställe, typiskt).


Så ni kan ju gissa hur kul jag har haft idag?? Ok, vi har varit på promenader oxå...

Det enda som jag tyckte hon gjort riktigt bra idag var nog när hon åkte o köpte hundmat till mig!!


 ÄNTLIGEN, har husse o matte förstått att jag tröttnat på min mat eftersom jag ätit samma mat i snart ett år... är väl inte så konstigt att jag mer el mindre matvägrat! Vill ju faktiskt ha lite variation!!

Matte var ju så nyfiken när hon kom hem med säcken, ifall den skulle passa mina smaklökar, så hon hällde upp en ordentlig portion direkt!

O nu kände de igen mig igen, Bonzo MATVRAK!!!

De hade köpt foder i min smak!! MUMs.


Imorgon ska vi till Hälleforsnäs o träffa mattes halva släkt, vi ska fira min o mattes födelsedag lite i förskott, eftersom husse o matte jobbar på Lördag när vi fyller!

Förhoppningsvis kanske jag får busa lite med kusinernas hund Alize.


Matte säger att jag har en uppgift, jag måste börja odla ordentligt med päls, för om några veckor är det dags för Rasspecialen i Karlskoga o då e det inge bra att vara pälslös...


Nehe nu ska matte o jag hålla alla våra tassar o tummar för att Djurgården vinner över Hammarby ikväll, så att husse är glad när han kommer hem från matchen!!

Av Bonzo - 6 maj 2008 21:33

Här snarkas det vidare...

Husse blev galen på mig häromnatten... när han vaknat några gånger när klockan bara var 01, så beslutade han sig för att sova på soffan istället.

Jag undrade såklart vart han tog vägen mitt i natten så jag kilade efter... försökte ta mig upp i soffan brevid husse, tänkte att vi skulle mysa lite... men husse blev bara mer irriterad.

Så jag la mig på golvet brevid soffan o flåsade... husse trodde jag tyckte det var för varmt, så han suckade o reste sig för att öppna balkongdörren... Cooolt få vara ute på balkongen mitt i natten tänkte jag, så jag försökte ta mig ut... husse suckade nu ännu högre... gick upp o hämtade bomull att stoppa i öronen... jag traskade lite mellan sovrummet med matte i o vardagsrummet med husse på soffan...


Husse fick inte många timmars sömn den natten, men matte sov desto mer...


Men nästa natt var det matte som inte kunde sova, hon var uppe o skakade jordbävning säkert 6 gånger under natten.. på morgon kvisten fräste hon åt husse att det var hans tur att skaka liv i mig!

O då hittade han en fästing under hakan på mig, så han slet upp matte som mummlade att vi skulle ta bort den när det var dags att gå upp, men husse stod på sig så matte fick plocka bort fästing på mig mitt i natten!


 O de gnäller att de inte kan sova om nätterna... vad tror dom jag kan då????? Husse pratade med veterinären imorse, eftersom dom säger att vi måste få ett slut på det här!! Veterinären tyckte det lät som att jag kunde ha drabbas av något litet virus, det var inget farligt o går över av sig själv efter någon vecka...

 Eftersom jag hållit på o snarka o fnysit i en vecka redan så är nog snart viruset borta!!

Husse o matte håller iaf tummarna på det!


Tills i natt har husse o matte laddat upp med öronproppar!!!

Av Bonzo - 4 maj 2008 20:20

Det blev golf för husse o matte med mattes pappa o Kikki i lördags.

Så jag var hos Ulla o Lasse i Mesta, skönt att ligga ute hela dagen.

På eftermiddagen kom H o M från golfen, det var dystra miner.. så jag antar att det inte hade gått så bra. Förstår inte varför man betalar 350 kr/person o på något som man blir så arg på... Skumt.


Två bentingarna grillade, jag hade tur som fick smaka lite när de ätit klart!


När vi kom hem så var vi rätt trötta alla tre... jag somnade först, strax därefter matte i soffan, så det blev en tidig kväll i säng.


Som vanligt klagas det på att man snarkar... suck... de skakar livet ur mig på nätterna, jag behöver faktiskt min skönhets sömn.


Idag blev det sovmorgon, promenad till affären för att köpa färskt bröd till en sen frukost, men i affären fans inget färskt bröd.. bara gammalt.. medans husse letade bland brödhyllorna vilade matte o jag utanför i skuggan, fick trevligt sällskap av en alkis som ställde tusen frågor om mig till matte. Han tyckte jag var fin! Bra smak hade gubben iaf!

Matte sa att han hade nog levt ett hårt liv, då skulle hon bara veta hur hårt de e o leva med husse o matte. (särskilt eftersom man inte får sova på nätterna). Hoppas man inte blir som han bara... försökte smaka husses öl häromkvällen, var tvungen att hoppa upp i soffan för att komma närmare glaset, försökte få ner tungan i glaset, men den var för kort, för den nådde inte ner till ölen..


Sen oljades det balkongbord här hemma, så nu ska det bara torka in, sen är vi redo för riktigt balkongliv här hemma.

Sen blev det promenad, vi skulle försöka hitta till motionsspåret i Odlarn.. o tro det eller ej vi hittade det!! utan att gå vilse tom.

Hamnade till slut på golfbanan, det enda bra med det var att husse kunde fylla på min vattenflaska, annars var det rätt trist att ligga o kolla på små vita bollar som flög omkring i luften.


Eftersom jag tröttnade rätt snabbt gick vi vidare hemmåt, tyvärr spelades det amerikans fotboll på vägen, så då skulle man stanna o titta på de oxå... verkade inte så mycket roligare det..


Väl hemma så lagade matte o jag mat, o vet ni vad som hände? När matte höll på att lägga upp maten så var jag tvungen att gå ut o kräkas på balkongmattan, två stora fina högar gjorde jag... matte sprang o gömde sig medans husse fick städa. Hörde något om att matte mummlade att det var himla onödigt av mig att kräkas precis innan hon skulle äta, eftersom hon är lite känslig.. Herregud är man kräknödig så är man ju... husse hittade någon konstig blå sak som låg i spyorna... oklart vad det var! Matte ville absolut inte vara med att obducera mina kräkhögar, huvudsaken tyckte hon var att om det var något som behövdes komma upp, kom upp!


Imorgon är det arbetsdag för husse o matte, men husse börjar jobba jätte tidigt, vilket betyder att han kommer hem till mig tidigt, så det blir inte så länge jag behöver vara själv.


Sen är matte ledig onsdag o torsdag! JIPPI, gillar när hon e hemma!!

Ovido - Quiz & Flashcards