Bonzo

Alla inlägg under januari 2008

Av Bonzo - 4 januari 2008 21:51

Jag blev överlycklig när matte och jag skulle gå ut och kissa imorse! Det vita fanns kvar. Vet inte vart de kommit ifrån, men kul är det!

Man kan borra ner nosen i det och köra runt!.


Glömde berätta att jag skar mig på en glasbit igår i tungan... Matte tyckte det var bra(!) att jag skar mig, så jag spottade ut den och inte svalde den.

Det blödde ganska mycket till en början, men slutade snart nog, så nu är det ingen fara!

Matte säger att det går så, när man är så glupsk som jag är..


Vi passade på att väga mig när vi var hos veterinären, var ju några veckor sedan jag stod på vågen. Nu stannade den på 36 kilo. Husse o matte säger att jag kan få lite mer mat nu, än vad jag fått förut, det tycker jag låter som en bra idé!


Matte o jag har varit rejält osams på kvällspromenaden. Matte tyckte inte om att jag hoppade på henne nästan hela promenaden, så hon fick nog sa hon. Har nog aldrig sett min matte så arg tidigare, jag blev faktisk lite rädd för henne. Vi är fortfarande osams, även fast jag försökt att närma mig för att be om förlåtelse, men hon ryter åt mig att gå o lägga mig. Hon måste vara en sån där långsint sak... men ska göra ett nytt försök tror jag, jag vet att hon inte kan motstå mina förlåtande ögon.

Av Bonzo - 3 januari 2008 15:21

Så var veterinären avklarad!

Vi packade in oss i bilen och styrde mot Arboga!

Tyvärr hade de inte plogat vägarna, inte ens motorvägen var bra... o vi som inte alltid är ute i så god tid... men man kan inte tro matte gör annat än o kör bil, för hon är en gud på det! (protest någon?) Så vi var framme 10 minuter innan... sen fick vi ju vänta ytterligare en halv timme nästan... då passade jag på att spela lite tokig i väntrummet, jag kröp, snurrade runt och visade upp mig från alla mina sidor.

Till slut tröttnade de på mig så vi fick komma in!

Som sagt var Erik är på semester, och den andra veterinären har krossat foten, så han fick en akut tid för att operera den precis när vi kom, så då åkte han! Husse o matte tittade lite förvånat på varandra... vem skulle nu ta blodprovet? Det e ju lite panik med det, eftersom de tar en vecka att få svaret, och vi förhoppningsvis åker till Danmark om knappt två veckor.


Men vi hade tur, Annika kunde ta blodprovet! (Husses pappas bekant).

Först skulle hon leta reda på mitt chip!

Hon hade en jätte konstig maskin, jag tittade lite frågande på henne... visste väl att hon var lite skum!

Hon letade o letade, frågade om jag var chip-märkt... Jo svarade husse o matte lite nervösa...

Efter mycket letande gav maskinen utslag, de satt långt ner på vänster sida..

Sen tvingade dom mig att ligga på bordet, husse hade järngrepp på mig, jag kom ingenstans, medans matte satt o pratade lite barnsligt med mig som bara hon kan!

Det hela gick bra iaf! Annika fick de blodet hon behövde.


Sen har vi varit på skogspromenad idag i det härliga vintervädret. Husse lyckades få några fina bilder på mig!

Av Bonzo - 2 januari 2008 23:09

Jaha så var vi tillbaka i den riktiga vardagen igen efter alla helger.

Nytt år är det oxå, matte och jag har diskuterat mina nyårslöften... Ett av de viktigaste är att jag inte ska få fullt så många tokspel.. vi får se hur de blir..

Jag har hört att människor alrdig håller sina nyårslöften, så varför ska jag göra det då? Jag är ju en riktig liten bernerbusbjörn.


Idag var jag på promenad med mattes mamma o Chrille. De tyckte att jag skötte mig riktigt skapligt faktiskt!

 Fast jag vägrade gå in i köket när vi kom in igen, för jag visste minsann att jag snart skulle bli instängd själv igen... de slutade med att kopplet åkte på igen, så de kunde "dra" in mig... så farligt var det inte men hade tyckt det vart trevligare med sällskap av dem i köket!


Imorgon ska vi till veterinären och ta mitt rabies blodprov. Den här gången får jag inte träffa Erik för han är ute och reser, så det blir en annan veterinär! Men matte säger att han är lika duktig och snäll han oxå!


Nu är det dags att sussa lite...

Vi hörs!

Av Bonzo - 1 januari 2008 16:38

Då säger husse o matte att vi har firat in det nya året!

Husse o matte firade med Hummer, potatisgratäng o kött, o till efterätt blev det blåbärspaj.

Själv åt jag Ris o kyckling som vanligt... fast jag fick ett o annat gott från "julklapps-säcken" oxå...


Jag vaknade med ett ryck, det började skrammlas med glas och något som hette champange. Tänkte att nu är det verkligen något på gång....

O de var det, ut på balkongen skulle vi alla, fast jag var inte tvungen att följa med om jag inte ville, klart jag ville med ut o se vad som var på gång.


Eftersom vi har så vacker utsikt från våran balkong så såg vi i princip hela Eskilstunas fyverkerier. Husse, Matte o Putte skålade in det nya året med champange, medans jag låg o käkade på champangekorken och lite plastkrukor som fanns på balkongen!


Efter ett tag så var tydligen det hela över så då kunde jag gå in och sova igen...


Vi började årets första morgon, med en riktig sovmorgon! Husse frågade matte igår om han skulle ställa någon klocka, matte svarade att det inte behövdes eftersom jag alltid väcker dom runt 8 snåret.

Fast jag kände att vi alla behövde en riktig sovmorgon, när jag väckte matte och hon kika på klockan fick hon en mindre chock och skrek lite hysteriskt till husse -Vet du vad klockan är? Den var 10.20 Det kallar vi riktig sovmorgon.


Idag har vi varit ute på promenad i det"underbara" vädret, vet inte vem av oss som var blötast när vi kom in! Men det var en välbehövlig promenad för oss alla tror jag!


Imorgon ska husse o matte jobba, så då ska mattes mamma o Chrille komma och ge mig lunch och gå på promenad, jag har lovat matte att sköta mig!


Ovido - Quiz & Flashcards